Memorandumul Guvernului Cioloș pentru Valea Jiului se extinde pentru tot județul Hunedoara

dancu-ridzi1PNL și PSD și-au dat mâna, în județul Hunedoara, pentru extinderea programului de dezvoltare pe care Guvernul Cioloș intenționează să-l legifereze printr-un Memorandum destinat zonelor sărace din România. Inițial, proiectul guvernamental viza regiunile Valea Jiului, Roșia Montană și Moldova.

La solicitarea președintelui PNL Hunedoara, Florin Roman și a președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, întregul județ Hunedoara va fi inclus într-un proiect pilot de dezvoltare economică elaborat de Guvernul României. ”În urma întâlnirii dintre reprezentanții administrației publice din județul Hunedoara și Vicepremierul Vasile Dâncu a fost stabilită extinderea proiectului pilot de abordare integrată a măsurilor luate în vederea îmbunătățirii situației socio-economice a locuitorilor din zonele defavorizate, precum Valea Jiului, Munții Apuseni și regiuni ale Moldovei. Programul are la bază identificarea problemelor din toate domeniile relevante pentru comunitățile locale și finanțarea simultană pentru o perioadă de timp a măsurilor care duc la rezolvarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Hunedoara.

Liberalii hunedoreni apreciază că rezultatul eforturilor comune ale președinților PNL, Florin Roman și a Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurențiu Nistor a dat roade, județul Hunedoara fiind inclus în proiectul pilot de dezvoltare economică a zonelor defavorizate. Acest fapt demonstrează că atunci când există colaborare între partidele politice, indiferent de orientarea acestora pot fi realizate lucruri bune în folosul comunităților locale.