Deva deschide, la Cristur, sezonul ”Zilelor Recoltei”

ziua-recoltei-la-cristurPrimăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva, în parteneriat cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, organizează, în perioada 23-25 septembrie 2016, Ziua Recoltei – ediţia a V-a.

Evenimentul va avea loc la Cristur, pe amplasamentul vechiului târg de la intrarea în localitate, şi va reuni zeci de producători tradiţionalidin judeţ şi din alte zone ale ţării, care vor oferi spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat şi utilaje şi unelte agricole.

Programul Târgului va fi între orele 09-23, pentru toate cele trei zile de desfăşurare a evenimentului.

Până la această oră, peste 70 de producători tradiționali, din nouă județe ale țării (Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiș, Arad, Harghita, Dolj și Teleorman), și-au anunțat, până acum, participarea la eveniment. Aceștia vor oferi spre vânzare legume și fructe de sezon, preparate tradiționale din carne și din lapte, conserve și dulcețuri, produse apicole, must, vinuri românești, dulciuri, precum și obiecte de artizanat, utilaje și unelte agricole. Din programul tradiționalei sărbători a toamnei nu vor lipsi micii, berea, grătarele și celebrul gulaș la ceaun, preparat după rețeta autentică. Totodată, copiii sunt așteptați la parcul de distracții care va funcționa acolo pe toată durata evenimentului.

Atmosfera specifică acestui tip de manifestare va fi susținută cu un program de muzică populară, după cum urmează: 

VINERI, 23 SEPTEMBRIE 2016, de la ora 17:00

  • Ansamblul folcloric „Pădureanca”

Solistă: Ana Gabor

  • Grupul instrumental „Drăgan Muntean”

Solişti: Bogdan Firu, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean

  • Invitat special: Radu Ile

SÂMBĂTĂ, 24 SEPTEMBRIE 2016, de la ora 16:00

  • Ansamblul folcloric „Haţegana” – Hunedoara
  • Taraful condus de Marcel Raţ

Solişti: Eugen Pistol, Mariana Risipitu

  • Invitat special: Adi de la Vâlcea

DUMINICĂ, 25 SEPTEMBRIE 2016, de la ora  15:00

  • Ansamblul folcloric „Şoimuşana” – Şoimuş
  • Adi Vlaiconi şi formaţia
  • Formaţia instrumentală „Strong Band”

Solişti: Marius Trif, Mona Drăghici, Ovidiu Nechita, Andreea Arhip

  • Invitaţi speciali: Lena Miclăuş şi fraţii Marişca.

Autoritățile locale din municipiul Deva pun la dispoziția doritorilor transport gratuit din Deva, pe ruta Gara Deva – Cristur şi retur. Autobuzele vor circula din oră în oră, în intervalele orare 12:15-19:15 (plecare din Gara Deva) şi 19:15-19:40 (plecare din Cristur).

ziua-recoltei-la-deva