A început proiectul ”Tinerii și comunitatea”

tascaProiectul “Tinerii și comunitatea”, implementat de  Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, a început iar primele acțiuni (training-uri) din cadrul acestuia vor avea loc săptămâna viitoare.

În cadrul proiectului, peste 300 de elevi din majoritatea liceelor din Valea Jiului vor învăța ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia, iar la final își vor putea identifica un rol pe care pot să-l joace în comunitatea locală, putând astfel să-și dezvolte o carieră. De asemenea, în cadrul proiectului, tinerii vor avea ocazia să discute cu lideri ai comunită’ilor locale și să înțeleagă ce înseamnă pozițiile pe care aceștia le ocupă în forurile de conducere ale acestuia.

Proiectul “Tinerii și comunitatea” a apărut din nevoia de a-i aduce pe tineri mai aproape de comunitatea din care fac parte și a-i determina să participe activ la viața acesteia, dezvoltându-le competențele pentru a fi mai competitive pe piața muncii”, spune Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.