Încet, dar sigur, PNL Vulcan revine la viață și dă startul unei noi construcții politice locale

pnlvulcanȘocul generat de reorganizarea PNL Vulcan după alegerile locale a trecut și, la mai puțin de o lună de la numirea în funcția de președinte interimar al acestei organizații a tânărului politician vulcănean Dan Marinescu, lucrurile par să ia o turnură din ce în ce mai favorabilă. După o serie întreagă de inerente schimbări, de demisii și supărări, noul PNL Vulcan își croiește încet, dar sigur, un culoar favorabil pe scena politică locală.

Noul PNL își dorește o implicare cât mai activă în viața publică, iar tinerii liberali, care sub conducerea lui Dan Marinescu, constituie nucleul de bază al organizației de la Vulcan, sunt din ce în ce mai prezenți în viața cetății. PNL Vulcan are de pe acum și un nou sediu de partid, unde se desfășoară, în mod constant, activități specifice, iar numărul celor care sunt interesați de aderarea la această formațiune politică este într-o continuă creștere. Cum au trecut liberalii peste șocul tranziției la o nouă conducere și care sunt perspectivele de viitor al PNL Vulcan, l-am invitat să ne răspundă chiar pe noul președinte al organizației, Dan Marinescu.

“Am acceptat provocarea politică lansată de președintele PNL Hunedoara, dl. Florin Roman și am acceptat numirea în funcția de președinte al organizației PNL Vulcan, formațiune în cadrul căreia mi-am început de altfel cariera mea politică. În mod firesc, am început prin a face ”curățenie” în propria noastră ogradă politică, înainte de a ne uita la alții. PNL Vulcan avea nevoie de liniște și solidaritate, nu de perpetuarea scandalurilor care s-au ținut lanț înainte și după alegerile locale. Le-am cerut colegilor mei, mai vechi sau mai noi membri ai PNL Vulcan, să se gândească la modul serios ce-și doresc din activitatea politică și să renunțe la orgoliile personale, aceasta fiind singura condiție de a putea merge înainte în construirea unei organizații politice serioase, credibile și de succes. I-am rugat pe cei care nu se regăsesc în aceste idealuri liberale, să plece, pentru ca noi, ceilalți, să putem să ne organizăm așa cum trebuie și să putem să le demonstrăm cetățenilor Vulcanului, mai întâi în alegerile din noiembrie dar și după aceea că, dacă își doresc cu adevărat o schimbare politică în adevăratul sens al cuvântului, atunci în PNL pot găsi cea mai bună soluție”, spune Dan Marinescu.

Echipă nou, sediu nou pentru PNL Vulcan

După ce, odată cu plecarea din partid a Alinei Cârstoiu au pierdut, în mod firesc, și sediul tradițional al partidului (spațiul fiind în proprietatea acesteia), PNL Vulcan și-a găsit un nou spațiu în care va funcționa organizația politică liberală. Acesta este situat tot pe bulevardul Mihai Viteazu, în stația de autobuz dintre Motelul Oana și Magazinul Europa.

Dan Marinescu spune că pasul următor constă în desemnarea unui nou Birou Politic Local iar imediat după aceea, liberalii vulcăneni își vor stabili și un set de obiective, de activități și de ținte pentru fiecare dintre membrii organizației locale, dar în mod special pentru membrii echipei de conducere și pentru consilierii locali. ”Asta deoarece PNL va face, de acum înainte, o politică liberală activă, pentru cetățeni !”, afirmă noul președinte, Dan Marinescu.

marinescu1Noul PNL Vulcan generează schimbarea de atitudine în Consiliul local

Schimbarea de atitudine s-a văzut de altfel și la ședința ordinară a Consiliului local din Vulcan, de joi, unde consilierii PNL au fost foarte vocali în ridicarea unor probleme care țin de dezvoltarea comunității locale. Una din principalele idei aduse de consilierii PNL în dezbaterea Consiliului local se referă la creșterea potențialului de atragere a investitorilor. În acest sens, liberalii solicită Executivului o mai atentă preocupare pentru promovarea potențialului economic al orașului. ”Am cerut, prin consilierii noștri, ca situl de Internet al Primăriei din Vulcan să cuprindă un set de informații menite să atragă potențialii investitori. Vorbim aici depre informații legate de terenurile disponibile pentru investiții, de clădirile aflate în proprietate publică, de hale da și de informații legate de forța de muncă disponbilă, de pregătirea profesională și așa mai departe, informații care ar trebui să se regăsească pe site, în română și în engleză”, spune Marinescu.

sediu-pnl-vulcanDemisia Danielei Boțoroga din Consiliul local – o pierdere pentru PNL și pentru comunitatea locală

Pe fondul reorganizării PNL Vulcan și al creșterii responsabilității consilierilor locali libeali în activitatea politică a organizației, demisia din funcția de consiler local a Danielei Boțoroga, care a anunțat că va părăsi Consiliul local Vulcan invocând motive de ordin personal, este considerată de liderul PNL Dan Marinescu drept o pierdere, atât pentru PNL cât și pentru comunitatea locală. ”Regret această decizie a doamnei Boțoroga. Am discutat de mai multe ori cu dânsa în speranța că o pot determina să revină asupra deciziei. În celași timp însă, am înțeles că dânsa nu a dorit, de la bun început să fie din nou consilier local, dar a acceptat să fie prezentă pe lista PNL pentru a ridica această echipă în intenția de vot a vulcănenilor, fapt care de altfel s-a și confirmat în alegerile din iunie. Am apreciat și apreciez foarte mult activitatea doamnei Daniela Boțoroga atât în Consiliul local, cât și în PNL dar înțeleg că provocările profesionale ale domniei sale care implică deplasări lungi și numeroase, nu-i vor permite, în perioada următoare, să se dedice 100% acestui tip de activități. Apreciez în același timp faptul că doamna Boțoroga rămâne alături de noi, în echipa liberală și ne va susține în demersurile noastre. Îi mulțumesc pentru tot spijinul și apreciez ajutorul deosebit de care m-am bucurat din partea sa în toată evoluția carierei mele politice de până acum”, explică Dan Marinescu.

Președintele PNL Vulcan se declară mulțumit, în primul rând de faptul că revenirea sa în PNL determină tot mai mulți vulcăneni, în mare parte tineri, dar și seniori de valoare din Vulcan, să se alăture echipei liberale de la Vulcan. Marinescu spune că, în doar câteva săptămâni, a primit peste 100 de adeziuni pentru înscrierea în partid, iar oamenii continuă să-și exprime interesul în această direcție.

PNL Vulcan susține candidații Văii Jiului pentru viitorul Parlament

În perioada imediat următoare, noua echipă a PNL Vulcan va demara o campanie de strângere de semnături pentru susținerea listei de candidați ai PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. O listă pe care se află și doi oameni, din două generații diferite, dar în egală măsură demni de respectul oamenilor și anume: tânărul liberal Adrian David (fost președinte al Consiliului județean Hunedoara) – care candidează pentru Senat, respectiv venerabilul lider politic local Valeriu Butulescu, personalitate marcantă a culturii românești și universale, dar și un apreciat politician, care candidează pentru Camera Deputaților.