Rechizite gratuite pentru minți iscusite, de la Caritas Petroșani

caritas1Organizația Caritas Alba Iulia în parteneriat cu librăria Diverta a desfășurat în luna septembrie campania ”Rechizite pentru minți iscusite”. Ajunsă la ediția a IV-a,campania destinată  strângerii de rechizite pentru copiii proveniți din familii defavorizatea avut loc în incinta complexului Jiul Shopping Center.

Donațiile făcute cu generozitate de către membri comunității au fost sub formă de rechizite și sub formă de bani. Suma finală a fost completată de banii obținuți din colecta organizată la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Varvara” din Petroșani, la slijba din data de 11 septembrie 2016. Rechizitele achiziționate au fost donate unui număr de 66 de copii.

”Am mai participat la campanii de strângere de fonduri, dar aceasta mi s-a părut a fi cea mai interesantă și sunt încântat de succesul demersului nostru. Sunt foarte multe sentimente pe care le-am trăit pe parcursul celor două săptămâni : de la bucurie intensă în momentele în care oamenii răspundeau pozitiv îndemnului nostru până la dezamăgire atunci când trecătorii ne refuzau. Pot spune că indiferent de situație am învățat să zâmbesc și să le mulțumesc oamenilor. Am văzut persoane care din puținul lor erau dispuse să doneze pentru cauza noastră, lucru care m-a emoționat. Mă declar fericit : împreună cu grupul voluntarilor YoungCaritas am făcut o treabă bună și am adus zâmbet pe chipurile copiilor pe care i-am ajutat”, a declarat Roland Ion, voluntar YoungCaritas, Petroșani.

caritas2