Starea vremii dă peste cap programul activităților din Săptămna Educației

educatieMai multe acțiuni cuprinse în programul inițial al ”Săptămnii Educației”, eveniment prin care Sindicatul Învățământ Preuniversitar (SIP) intenționează să marcheze în județul Hunedoara Ziua Educației vor fi amnate din cauza vremii nefavorabile.

Aatfel, potrivit preșeidntelui SIP Huneodara, Paul Rusu, ”ca urmare a timpului nefavorabil, două dintre acțiunile planificate a se desfășura în această săptămână sub genericul ”Săptămâna educației” au fost amânate. Este vorba despre ședința festivă de joi, 06 octombrie și activitățile sportive de vineri, 07 octombrie, care vor fi reprogramate la o dată ce va fi comunicată ulterior.”

În schimb, la Petroșani, Ziua Educației va fi marcată de autoritățile publice locale. La Petroșani, miercuri, 5 octombrie este programată o festivitate de decernare a unor premii de excelență pentru dascălii care în acest an au ieșit la pensie din sistemul de învământ preuniversitar. Evenimentul va fi găzduit la sala de marmură a Primăriei din Petroșani, începând cu ora 11,30. În aceeași zi, la Vulcan, profesorii de la toate unitățile de învăământ din localitate sunt invitați de către Consiliul local și Primăria Municipiului Vulcan la o petrecere dedicată marcării festive a Zilei Educatorului.