Resmeriță acuză: Softul pensionarilor din minerit, blocat politic !

resmerita cristian psdCu toate că modificările legislative privind stagiul de cotizare al pensionarilor din grupele speciale de muncă au fost adoptate, încă din primăvară, în urma unui proiect legislativ susținut de deputatul (la vremea respectivă) Cristian Resmeriță, iar legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, de mai bine de trei luni circa 10.000 de pensionari mineri din Valea Jiului nu pot beneficia de drepturile care li se cuvin de pe urma acestei modificări legislative, din cauză că la Ministerul Muncii nu a fost corectat și softul calculatoarelor care generează noile decizii de pensionare. Asta înseamnă că pensionarii mineri care nu beneficiau de calculul pensiei după stagiul de cotizare de 20 de ani și, pierd în fuecare lună sume semnificative de bani pentru că nu le-au fost recalculate pensiile, potrivit legii. Mai grav, alte câteva sute de persoane care și-au depus, în ultimele 3 luni dosarele de pensionare din cadrul sectorului minier din Valea Jiului nu pot fi intra în dreptul de pensie cuvenit.

Cristian Resmeriță se declară absolut indignat de situația creată dar, în același timp, spune că la mijloc este vorba despre o strategie politică a actualului senator de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu. ”Vreau să vă spun și cred că veți fi socați de acest lucru, că softul pentru recalcularea pensiilor a fost blocat de senatorul Vochitoiu, la interventiile sale făcute la Ministerul Muncii, pentru că el a considerat că această lege ar fi favorizat PSD-ul, pentru că a făcut bine oamenilor din Valea Jiului. Eu cred însă că este o atitudine total gresită a dânsului, de neînteles pentru mine, pentru că din acest proiect legislativ pe care l-am dus cu bine la capăt nu câstigă nici Cristian Resmeriță, nici Vochițoiu, nici altcineva, ci doar cei 10.000 de oameni, care trebuiau să beneficeze de această recalculare, drept pentru care îi cer domnului senator ca, dacã nu poate să ajute, măcar să nu încurce beneficiarii acestei legi”, a declarat Cristian Resmeriță, într-o conferință de presă susținută astăzi la Petroșani.

În replică, senatorul Vochițoiu respinge acuzațiile și spune că deja a solicitat Ministerului Muncii rezolvarea problemei de actualizare a softului informatic, lucru pentru care o obținut și un termen maxim de 2 luni. În tot acest timp însă, câteva zeci de mii de pensionai mineri din Valea Jiului stau cu dreptatea în mână, cu legea la purtător, fără a beneficia de prevederile Legii stagiului de cotizare.