Pariul primarului Resmeriță: jumătate din oraș reabilitat în jumătate de an de mandat

resmerita-primar-lupeniEste cât se poate de vizibil pentru oricine că la Lupeni se derulează ample lucrări de modernizare a infrastructurii publice, investițiile având loc, simultan, pe mai multe șantiere de lucru. Primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță, spune că aceste investiții cuprind în prezent circa 30% din ceea ce înseamnă infrastructura localității.

Pentru a nu lăsa loc niciunui fel de speculații legate de modalitatea de finanțare a lucrărilor edilitare din Lupeni, primarul Cristian Resmeriță a explicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt proiectele majore derulate în prezent de autoritățile locale și care sunt sursele de finanțare ale acestora. Astfel, potrivit primarului Resmeriță, în ceea ce privește infrastructura rutieră și pietonală, în acest moment se lucrează în 4 mari direcții cuprinse în proiecte distincte, finanțate din bugetul local și din bugetul național.

”Unul din programele de infrastructură la care lucrăm este cel privind asfaltarea Bulevardului Păcii, in zona Bărbăteni. Vorbim aici despre asfaltarea pe toate cele 4 benzi a unei porțiuni de 2 kilometri din acest bulevard. Pe același program avem finanțare pentru reabilitarea străzilor, aleilor și trotuarelor din cartierul Bărbăteni. Acest cartier a fost puternic afectat de inundațiile din vară însă, din fericire, am obținut bani de la Guvernul României pentru a reabilita înreaga zonă afectată de inundații. Tot cu banii primiți de la Guvern în urma inundațiilor am efectuat o serie de lucrări de reamenajare a mai multor drumuri comunale, precum și a unui număr de 17 poduri și podețe. Acestea sunt investițiile pe care le executăm cu bani primiți din fondul pentru calamități, de la Guvern. Fac această precizare pentru a răspunde celor care ne acuză că derulăm în Lupeni mai multe proiecte de investiții cu bani primiți de la Guvern drept despăgubiri pentru inundațiile din vară”, explică primarul Cristian Resmeriță.

gazlupeni1Acesta arată că, dincolo de aceste două mari investiții care vizează cartierul Bărbăteni, autoritățile publice locale derulează o serie de alte investiții publice care au în vedere reabilitarea și modernizarea infrastructurii locale, precizînd că acestea au ca bază de finanțare bugetul local al municipiului Lupeni. ”Din fericire, o chibzuire atentă a Bugetului local ne-a permis anul acesta să luăm startul și în ceea ce privește execuția altor lucrări în infrastructură. Pot enumera aici probabil cel mai ambițios proiect pe care-l avem în derulare, proiect intitulat ”Modernizare străzi și trotuare în municipiul Lupeni”, un proiect major care vizează modernizarea tuturor trotuarelor cuprinse între zona Primăriei și sediul societății Universal Edil. Practic este vorba despre tot bulevardul principal al municipiului Lupeni, dar vom intra cu acest proiect și cu lucrări similare în cartierele Bucura, Parângului, Viitorului, Aleea Gorunului și altele. Precizez că acest proiect a demarat încă din luna februarie a acestui an și, după finalizarea procedurilor de achiziție publică, am început efectiv lucrările în septembrie, întregul proiect fiind finanțat de la Bugetul local al municipiului Lupeni”, arată Cristian Resmeriță.

Proiectele edilitare din Lupeni sunt continuate cu alte două șantiere care vizează modernizarea drumurilor, aleilor și trotuarelor, montarea de borduri și turnarea de asfalt. Este vorba despre un proiect prin care va fi asfaltată Calea Brăii, una dintre cele mai imporante străzi din Lupeni, având în vedere că reprezintă singura cale de acces spre stațiunea turistică Straja, drum care prezenta numeroase deficiențe reclamate de turiști, de proprietarii de cabane și de locuitorii din zonă. Un alt șantier de lucrări este activ în zona Palatului Cultural, acolo unde vor fi amenajate parcări și chiar un mic parc cu alei, zone verzi și o fântână arteziană, toate acestea completând lucrările de refuncționalizare a Palatului Cultural Minerul. Alte parcări se execută și în zona blocurilor ANL de la Bărbăteni, dar și în alte zone din oraș. Tototdată, primarul Lupeniului informează că, în special în zona Bărbăteni, dar și în alte zone din oraș a fost modernizat și sistemul de iluminat public.

palat2În fine, la capitolul infrastructură, primarul Cristian Resmeriță adaugă investițiile majore care se derulează în prezent la Grădinița de la Piața Centrală, unde se fac lucrări de reparații capitale care vizează modernizarea integrală a clădirii, atât la exterior cât și la interior, precum și terenul de sport și celelalte spații anexe. Și acest gen de investiții au ca bază de finanțare Bugetul local al municipiului Lupeni.

O analiză corectă a investițiilor publice derulate în acest an la Lupeni devoalează faptul că, în cele 3 luni de când a preluat mandatul de primar, Cristian Resmeriță a reușit să demareze investiții care însumează crca 30% din necesarul de lucrări de pe raza localității. Ambițiile tânărului primar sunt însă și mai mari de atât. ”Sunt în măsură să fac un pariu – un pariu cu mine însumi ! – prin care îmi asum ca, până la finalul acestui an, când se împlinește o jumătate de an de când am preluat mandatul de primar, 50% din necesarul de investiții în modernizarea municipiului Lupeni să fie finalizate cu succes. Singura rezervă pe care o am în ceea ce privește reușita acestei promisiuni este legată doar de starea vremii, dar și aici am convingerea că Dumnezeu va fi de partea noastră și vom putea duce la bun sfârșit proiectele asumate, până la finalul acestui an”, mai spune primarul din Lupeni, Cristian Resmeriță.