Petroșaniul și-a sărbătorit veteranii din Educație

dascali1Ziua Educatorului a fost marcată astăzi, la Petroșani, în cadrul unei festivități prin care primarul Tiberiu Iacob Ridzi a dorit să premieze profesorii de la unitățile de învățământ preuniversitar din localitate, care în acest an au ieșit sau urmează să iasă la pensie. Opt distinși dascăli se află, în acest an, într-o astfel de ipostază. Ei au primit astăzi, de Ziua Educatorului, cuvinte frumoase din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a profesorului Vasile Pop (directorul Școlii 7 Petroșani), o dedicație muzicală din partea talentatului artist petroșean Andrei Popa, dar și plachete, buchete de flori și o cupă de șampanie din partea autorităților locale.

”Ziua de 5 Octombrie – Ziua Educatorului este pentru noi toți o zi specială. Faptul că dumneavoastră, dascălii care ne îndrumați pașii spre cunoaștere sunteți, încă nu sunteți, din păcate, în România, din punct de vedere al recunoașterii muncii pe care o desfășurați acolo unde ar merita să fiți ne obligă să vă acordăm atenția cuvenită. În aceste zile am citit undeva despre faptul că singurii oameni care nu se înclină în fața împăratului Japoniei sunt profesorii, pentru că împăratul consideră că fără aceștia el însuși nu ar fi putut fi un bun conducător și cred că noi toți suntem datori, ori de câte ori avem ocazia, să ne înclinăm în fața dumneavoastră. Eu vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea noastră, pentru copiii noștri și celor care astăzi ați atins o frumoasă vârstă, vă spun că din profesia de dascăl nu se iasă niciodată la pensie, pentru că a fi dascăl este mai mult decât a avea o meserie, ci este un har. La mulți ani !”, a spus, în discursul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

dascali2Această idee a fost întărită și de prof. Vasile Pop, directorul Școlii gimnaziale nr. 7 Petroșani, care apreciază că într-adevăr, un dascăl cu vocație nu iasă niciodară la pensie. ”Vă doresc succes tuturor celor care ieșiți la pensie, vă doresc ani frumoși și mulți și, ca o glumă, desigur, vă spun că există posibilitatea ca dascplii să nu mai iasă la pensie, să fie ținuți în activitate până dau în mintea copiilor și atunci, desigur, să primească din nou… alocație !”, a spus, cu umor, Vasile Pop.

În acest an, la Petroșani au fost premiați pentru întreaga activitate desfășurată la catedră profesorii: Ileana Zaharie (de la Grădinița PP3), Dorina Hudrea (de la Școala IG Duca), Florica Bican (de la Colegiul Național ”Carmen Sylva”), Dorin Sclifos (de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”), Mirella Margaritt Sabadoș, Marcela Gabor, Natalia Elekes Băluțoiu și Florentin Glonț (de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida”).

dascali3

***

dascali4

***

dascali5

***

dascali6