PNL face achiziții în Valea Jiului. Află pe cine au cooptat liberalii ?

pnlpetrosaniPreședintele PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și președintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman (aflat la prima sa întâlnire publică cu presa locală din Valea Jiului) și candidatul liberalilor din Valea Jiului pentru Camera Deputaților, Adrian Nicolae David că doi oameni cunoscuți și apreciați în activitatea lor profesională au decis să se înscrie în PNL.

Astfel, Tiberiu Iacob Ridzi i-a prezentat pe noii membri ai PNL Laszlo Domokos (care va activa în cadrul organizației de la Vulcan) și Daniel Mureșan (care va activa în cadrul organizației de la Lupeni sau Uricani).

Laszlo Domokos este cunoscut pentru activitatea sa sindicală, acesta fiind liderul Sindicatului Huila din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. Domokos spune că ”înregimentarea mea politică are drept scop dorința de a putea acționa eficient pentru a salva ceea ce se mai poate salva din drepturile oamenilor care lucrează în mineritul Văii Jiului. Am câteva proiecte în acest sens și am constat că trebuie să fac un pas în plus, înregimentându-mă politic, pentru a le putea duce la îndeplinire, pentru că am constatat că nu pot promova fără sprijin politic aceste idei. Am ales PNL pentru că aici am găsit înțelegere din partea lderilor politici și aici se conturează deja sprijinul politic necesar în această direcție”. Domokos a precizat că nu va figura pe listele electorale ale PNL, după experiența eșuată de la ”locale” când aceleași argumente l-au determinat să accepte o candidatură pe lista Alianței pentru Hunedoara.

Pentru comisarul Daniel Mureșan, fost comandant al Poliției orașului Uricani, în prezent pensionar, intrarea în PNL reprezintă onoarea de face parte dintr-o echipă politică puternică, preocupată de întărirea ordinii, a siguranței cetățeanului și de respectul față de lege.

Președintele PNL Hunedoara, Florin Roman apreciază că prin cooptarea celor doi noi membrii, PNL primește în Valea Jiului un plus de valoare. Acesta arată că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu Laszlo Domokos, în cursul zilei de ieri au fost inițiate două proiecte legislative de către un număr de 33 de deputați și senatori ai PNL. ”Este vorba despre un proiect care vizează completarea legii 263 privind eliminarea inechității la legea pensiilor de care sunt afectate persoanele pensionate în perioada 2010-2011, care au pensii mai mici cu până la 1000 de lei față de alți pensionari care au lucrat în aceleași condiții de muncă. Un al doilea proiect legislativ vizează includerea regiunii Valea Jiului, dar și a localităților Huneodara și Călan, între zonele poluate care beneficiază de o bonificație de 2 ani în ceea ce privește dreptul de a ieși la pensie fără penalizare, alături de regiuni similare precum Baia Mare, Copșa Mică, Tg. Mureș”, a explicat Florin Roman.

Acesta mai spune că una din problemele ridicate de liderul sindical Laszlo Domokos cu privire la prelungirea perioadei în care salariații CEH și SNIMVJ care se disponibilizează în anii 2017 și 2018 vor putea beneficia de drepturi compensatorii până în anul 2020 se află deja pe masa de lucru a Guvernului, fiind posibilă chiar emiterea unei ordonanțe de urgență în acest sens. ”Dacă nu se va emite în timp util această ordonanță, atunci vom depune și acest proiect legislativ la Parlament și-i invităm pe toți cei care vor să-și arate grija față de oamenii Văii Jiului, insluvi pe senatorul Vochițoiu, să adere la acest proiect și să-l susțină”, a ma spus Florin Roman.