Prima zăpadă închide cirulația pe șoselele alpine din România

transalpinaPreviziunile meteorologilor s-a adeverit și astfel, după ce pe parcursul nopții a nins în majoritatea masivelor montane din țară, CNADNR a anunțat restricționarea circulației pe mai multe șosele alpine din România.

Astfel, circulatia rutiera pe Transalpina a fost închisă pe porțiunea de drum cuprinsă între stațiunea Rânca (jud. Gorj) si Obâășiia Lotrului (jud. Vâlcea), din pricina zăpezii care a acoperit carosabilul și a poleiului care pune în pericol circulația autovehiculelor.

Și pe Transfăgărășan circulația este restricționată după ce stratul de zăpada atinge aici 8-10 centimetri, ceea ce face ca pe tronsonul Cascada Capra (1.700 metri altitudine) în județul Argeș — Pilonul 2 Telecabină (1.600 metri altitudine) în județul Sibiu, circulația să se desfășoare în condiții de iarnă. În acest moment se intervine cu utilaje de deszăpezire, dar autoritățile îi sfăturiesc pe șoferi să evite acest traseu ori să fie pregătiți pentru circulația în condiții de iarnă.

Informații actualizate despre starea drumurilor din România pteți obține , permanent la telefon 021/264.33.33 sau 021/9360dar și pe situl www. cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.