Fabiani, în concert cu maestrul Eugen Doga, la Deva

fabianiSâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 19.00, Teatrul de Artă din Deva găzduieşte un concert extraordinar susţinut de maestrul Eugen Doga şi invitaţii săi. Evenimentul este susţinut de Primăria municipiului Deva şi de Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra din Republica Moldova, este academician, compozitor, dirijor şi profesor. A absolvit Conservatorul şi Institutul de Arte „Gavril Musicescu” din Chişinău, iar în prezent trăieşte la Moscova. A compus muzica a peste 100 de filme, însă creaţia sa include şi lucrări de balet, melodii lirice, muzică pentru teatru. A semnat coloana sonoră a peliculelor „Lăutarii” (1971) şi „Şatra” (1975), în regia lui Emil Loteanu, şi a filmului de animaţie „Maria Mirabela” (1981), realizat de Ion Popescu Gopo. Şapte dintre piesele sale au ilustrat muzical serialul „Inimă de ţigan”, producţia care a revoluţionat piaţa telenovelelor din România.

Talentul incontestabil al lui Eugen Doga a fost recunoscut şi de UNESCO – valsul inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” este considerat una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX. Maestru Emerit al Artei din Moldova şi distins cu Ordinul „Steaua României”, Eugen Doga face parte dintre cele 200 de personalităţi ale lumii declarate, în anul 2000, „Omul Mileniului”. Două dintre creaţiile sale se regăsesc într-un top internaţional al celor mai bune 200 de piese de muzică clasică din toate timpurile, realizat de site-ul History Rundown.

În cadrul concertului, pe scenă, alături de maestrul Doga, va concerta și talentatul pianist din Valea Jiului., Fabiani Prcsina.

concert-doga-la-deva