O handbalistă din Vulcan va juca la campioana României şi a Europei

Sweden's goalkeeper Cecilia Grubbstrom grabs a ball during their women's handball preliminary match against France at the 2012 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 1, 2012, in London. (AP Photo/Matthias Schrader)

Sweden’s goalkeeper Cecilia Grubbstrom grabs a ball during their women’s handball preliminary match against France at the 2012 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 1, 2012, in London. (AP Photo/Matthias Schrader)

La sfârşitul săptămânii trecute, handbalistele profesorului Elvis Stan din Vulcan au marcat începerea activităţii sub egida Clubului  Sportiv Municipal ”Mihai Viteazu” printr-un trial amical la care au mai participat echipele handbal de junioare IV ale C.S. Hunedoara şi C.S.Ş. Petroşani.

Rezultatele acestui turneu amical au fost următoarele:
C.S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan – C.S. Hunedoara: 31-22;
C.S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan – C.S.Ş. Petroşani: 27-8;
C.S. Hunedoara – C.S.Ş. Petroşani: 21-16.
Podiumul golgeterelor turneului a fost ocupat de trei vulcănence: Anamaria Grigore (22 de goluri), Bianca Curcă (10 goluri) şi Andreea Crainic (6 goluri). Premiul pentru cel mai bun portar a fost acordat tot unei fete de la C.S.M. ”Mihai Viteazu” Vulcan – Dariana Iosib.
Cea mai bună veste din tabăra handbalistelor de la Vulcan este însă aceea că, începând de anul viitor „vedeta echipei” Anamaria Grigore se va transfera la CSM Bucureşti. Adică, exact la echipa care deţine titlul de Campioană a României şi care, în luna mai 2016 a câştigat Liga Campionilor Europeni la handbal feminin.
”Anamaria Grigore a fost descoperită cu ocazia unui cantonament pe care CSM Bucureşti l-a efectuat în Valea Jiului. Ceea ce a împiedicat transferul încă de anul acesta a fost o diferenţă de doi centimetri (de la 1,68m la 1,70 m) pe care handbalista din Vulcan trebuie să o recupereze până în sezonul viitor. Ceea ce nu va reprezenta o problemă pentru această speranţă a handbalului din Vulcan, întrucât Anamaria nu are decât 12 ani!”, spune Dorel Șchiopu, purtătorul de cuvânt al noului club sportiv CSM „Mihai Viteazu” din Vulcan.