UDMR Hunedoara intră în cursa electorală cu liste complete

szell-udmrDeputatul european Iuliu Winkler, președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, a anunțat, luni, la Deva, într-o conferință de presă, faptul că, în județ s-a încheiat campania de strângere a semnăturilor pentru susținerea participării UDMR în campania electorală. El a mai spus că UDMR Hunedoara va intra în alegerile pentru Parlamentul României cu liste complete atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

La rândul său, Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, candidatul care conduce lista pentru Camera Deputaților, a declarat că UDMR Hunedoara a strâns aproape 4.700 de semnături. ”În ultimele trei săptămâni, membrii noștri au strâns semnăturile cerute de lege pentru a contribui la zestrea de semnături a UDMR. (…) La această zestre, noi am contribuit cu 4.695 de semnături, ceea ce înseamnă peste 150 % din ceea ce ni s-a solicitat”, a precizat candidatul UDMR Hunedoara. El a spus că semnăturile provin atât de la membrii comunității maghiare din județ, dar și din partea românilor.

winkler-petrosani2Széll Lőrincz a adăugat că UDMR Hunedoara a definitivat deja listele candidaților pentru Camera Deputaților și Senat. El a subliniat faptul că în cadrul acestor alegeri mai mult de jumătate din candidații propuși la nivel național de UDMR sunt tineri. ”Mai mult de jumătate din membrii actuali nu se vor mai regăsi pe liste. Sunt propuse pe locuri eligibile persoane între 30-40 de ani. (…) Cu mulți dintre aceștia am fost coleg în organizația de tineret. Ei au muncit și acumulat experiență profesională, dar și în munca în beneficiul comunității. (…) E nevoie să avem oameni din diverse domenii, cu diverse profesii, să putem acoperi  toate comisiile de specialitate ale Parlamentului. Printre colegii mei sunt și juriști și profesori și medici și sociologi. (….) Între cei tineri se regăsesc și colegi care nu se află la primul mandat cum ar fi  de exemplu Korodi Attila, care a fost și cel mai tânăr ministru pe care l-a dat UDMR, sau Molnar Zsolt, care este deputat de Timiș”, a mai spus candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaților.

Înnoirea listelor de candidați reprezintă răspunsul Uniunii la solicitarea cetățenilor, a completat președintele UDMR Hunedoara.

Va prezentăm lista completă a candidaților UDMR Hunedoara pentru alegerile parlamentare din 2016:

CAMERA DEPUTAȚILOR

 1. Széll Lőrincz – inginer – Director executiv al DJST Hunedoara

2. Pogocsán Ferdinánd – Zoltán – inginer – Președintele Organizației Municipale Deva – Consilier Local

3. Máté Márta – profesor – Inspector Școlar General Adjunct – ISJ Hunedoara – Consilier Local

4. Kofity Zoltán – inginer – Președintele Organizației Municipale Hunedoara – Consilier Local

5.Ferenczi István – inginer – om de afaceri – Hunedoara

6.Baboczi Imre – inginer – pensionar – Petroșani

7. Margai Zoltán – Președintele Organizației Locale Băcia – Consilier Local

8.Benedekfi Dávid – inginer – Președintele Organizației Municipale Lupeni – Consilier Local

SENAT

1. Iuliu Winkler – inginer / economist – Președintele Organizației Județene Hunedoara – Membru al Parlamentului Europea

2.Burjan Grigorie – inginer – Vicepreședinte politic al Organizației Județene Hunedoara – Director al SGA Hunedoara

3. Kun – Gazda Kinga – profesor – Președinte al Organizației de Femei al Organizației Județene Hunedoara

4. Elekes Pál Jenő – inginer – Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului – Petroșani