Draxmailer face încă un pas înainte spre deschiderea unei fabrici la Petroșani

draxmailer1Harald Polleres, directorul fabricii Draxmailer de la Hunedoara și Barbara Gerber, șefa Diviziei de pregătire profesională la nivel mondial a concernului german de automotive, cel mai mare investitor străin din România au fost astăzi, din nou oaspeți ai Văii Jiului. După întâlnirea din primăvară cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, reprezentanții Draxmailer și-au analizat atent oportunitățile de investiții în Valea Jiului și au ajuns la concluzia că se poate face încă un pas important înainte în această direcție.

De data aceasta, reprezentanții Draxmailer au avut o întâlnire la Universitatea din Petroșani, cu Rectorul instituției academice din Valea Jiuui, prof.Radu Sorin, în doința lor de a căuta, în primul rând, specialiști în vederea deschiderii în Valea Jiului a unei fabrici de cablaje auto. Intermediar al acestei întâlniri a fost și de această dată Adrian David, fostul președinte al Consiliului județean Huneodara care, deși a pierdut alegerile locale, nu a renunțat la proiectul său privind atragerea investitorului german și în Valea Jiului.

”Este a doua întâlnire pe tema încheierii unei colaborări între Universitatea Petroșani și firma Draxlmaier, cel mai mare investitor cu capital străin din România. Intenția lor este de a dezvolta capacități de producție în județul Hunedoara și au nevoie de forță de muncă calificată. Încă din timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Hunedoara am recomandat Universitatea Petroșani, pentru că aici există atât capacități fizice, cât și profesionale. Cei de la Universitatea Petroșani trebuie să transmită o curriculă privind oferta de școlarizare din domeniul mecanic, electric și electronic. Ca om născut și crescut aici, pe mine mă interesează dezvoltarea Văii Jiului, indiferent de poziția pe care o ocup. Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a schimba nivelul de trai al celor de aici”, a declarat Adrian David.

Potrivit acestuia, pasul următor în această direcție vizează încheierea unui protocol de colaborare între Universitatea din Petroșani și firma Draxlmaier, în baza căruia studenții Universității din Petroșani care vor face practica în cadrul fabricii de la Hunedoara vor avea o serie de facilități. În acest sens, Universitatea din Petroșani va crea și un curs postuniversitar în domeniul mecatronicii care să îi dirijeze pe ingineri în fabrica respectivă.