Primul bloc de locuințe sociale de la Dincă Vulcan este aproape finalizat

caminevulcan1Primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile a vizitat, ieri, din nou, șantierul de la fostul cămin C1 din zona Dincă Vulcan, acolo unde autoritățile publice locale amenajează un nou bloc de locuințe sociale.

 

Potrivit concluziilor primarului din Vulcan, lucrările sunt în graficul convenit cu firma executantă.  Ile apreciază că locuințele sociale realizate aici prin proiectul administrației publice locale, vor fi repartizate spre sfârșitul acestui an, când trebuie efectuată și recepția acestei lucrări.

”La această oră sunt pregătite băile,bucătăriile, ferestrele, ușile, pardoselile din camere, unde trebuie doar fixat parchetul. În paralel se lucrează la finalizarea rețelelor de electricitate, apă curentă și canalizare. Sistemul de încălzire va fi autonom, prin construirea unei mici centrale termice în proximitatea căminelor. Condițiile de locuit sunt deosebite, încăperile sunt spațioase. Din totalul de locuințe, 10 sunt apartamente cu 2 sau chiar 3 camere. Vom putea găzdui aici familii cu mai mulți copii, care vor avea spațiu suficient și pentru joacă și pentru ca să-și facă temele de la școală”, a declarat Gheorghe Ile după evaluarea de ieri a acestei lucrări edilitare de la Vulcan.

În același timp, edilul spune că, în perioada următoare, vor fi identificate soluțiile de finanțre pentru continuarea acestui proiect care vizează și modernizarea celorlalte două cămine C2 și C3 din zona Dincă. ”Așa cum am mai spus, proiectul de locuințe sociale continuă în zona de la Dincă, pentru că mai avem încă 2 cămine care trebuie să își găsească cea mai bună ( și totodată necesară) destinație. La anul vom continua cu lucrările de reabilitare a căminului C2”, spune primarul Gheorghe Ile.

caminevulcan2

***

camine-vulcan3

***

caminevulcan4

***

camin-c3