Președintele Iohannis oaspetele Salvamontului din Parâng

salvamont-cu-iohannisPreședintele României, Klaus Iohannis și soția sa Carmen au petrecut și astăzi o zi în mijlocul naturii, în stațiunea turtsică Parâng din Valea Jiului. Familia prezidențială a avut astăzi și o întâlnire cu echipa Salvamont Parâng.

Șeful Serviciului Public Salvamont Petroșani, Dumtru Bârlida se declară deosebit de încântat de întâlnirea cu Președintele României. ”Este primul Președinte al României care a vizitat Parângul. Am convingerea că această fericită întâmplare va fi de bun augur pentru viitorul acestei stațiuni”, apreciază Dumitru Bârlida.

Carmen și Claus Iohannis au fost prezenți, în acest week-end într-o vizită privată în Parâng. Ei au făcut câteva drumeții, dar au avut și întâlniri cu cabanierii, cu membri echpei Salvamont și cu turiștii care s-au aflat, la rândul lor, în aceste zile, în stațiunea turistică din Petroșani.

„Mi s-a părut o vizită normală, ca vizita unui turist, a unui om de munte, simplă. Este un om foarte deschis, normal, a vorbit cu toată lumea, nu a refuzat pe nimeni”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a spus că șeful statului și soția sa s-au întâlnit pe munte și cu o echipă a Salvamont care efectua o patrulare obișnuită, pe creastă. Faptul că din echipa Salvamont făcea parte și o fată a reprezentat o surpriză plăcută pentru Carmen Iohannis. „Doamna Iohannis s-a arătat foarte impresionată că avem și fete la Salvamont, a felicitat-o și ne-a spus să avem grijă de colega noastră”, a afirmat Bodean.

salvamont2