Câinele crescut de un jandarm hunedorean a câștigat finala concursului național de ciobănesc german

dog-jandarmUn câine din rasa ciobănesc german crescut de un jandarm din județul Hunedoara a câștigat titlul de campion național la concursul de creștere și selecție organizat la acest sfârșit de săptămână, la Constanța, de Clubul Național de Ciobănesc German din România, a informat duminică Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

”Jandarmul a participat la competiție cu un câine, rasa ciobănesc german, la clasa 9-12 luni, unde s-a confruntat cu alți nouă concurenți. Exemplarul canin prezentat de plutonierul adjutant Alin Marian la această competiție, femela Lara Von Mafi Haus, de 10 luni, a fost crescută și pregătită exclusiv de jandarmul hunedorean”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu.

Campionatul Național de Creștere și Selecție organizat de Clubul Național de Ciobănesc German din România a reunit peste 130 de exemplare canine din România, Bulgaria, Ungaria și Serbia.

În ultimii 10 ani, jandarmul Alin Marian a obținut numeroase titluri de campion cu câinii rasa ciobănesc german pe care îi crește și îi pregătește, atât la competițiile naționale, cât și internaționale. Militarul este un autodidact, fiind un crescător de ciobănești germani respectat pe plan național și internațional.

Pentru rezultatele obținute Alin Marian a fost ales vicepreședinte al Clubului de dresaj canin din România, responsabil cu pregătirea ciobăneștilor germani, iar în anul 2015 a organizat, pentru prima dată, Campionatul Național de Creștere și Selecție în municipiul Deva, ediția cu cea mai numeroasă participare.

AGERPRES