Casa Județeană de Pensii Hunedoara a început recalcularea pensiilor în baza Legii 155/2016

vochitoiuSenatorul Haralambie Vochițoiu a avut, în cursul zilei de astăzi, o discuție cu Ionel Ciobanu, directorul executiv adjunct al Casei de Pensii Hunedoara, în legătură cu problema recalculărilor de pensii în baza prevederilor Legii 155/2016.

”Domnul Ciobanu mi-a confirmat ceea ce, în urmă cu mai bine de o lună, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș PÎSLARU mi-a promis. Astfel, informez oamenii care așteaptă vești bune legate de acest proiect legislativ că, deja, celor ce care și-au depus dosarele de pensionare în această lună, li s-a calculat decizia de pensionare prin intermediul noului soft și după noua formulă stabilită prin Legea nr. 155/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. De asemenea, directorul adjunct al Casei Județene de Pensii Hunedoara m-a asigurat că recalcularea drepturilor tuturor pensionarilor beneficiari ai Legii nr. 155/2016, se va face începând cu săptămâna viitoare. Așadar, iată, în ceea ce mă privește, încă o promisiune îndeplinită. Mulțumesc tuturor pentru susținere”, a declarat Haralambie Vochițoiu.

Legea 155/2016 face referire la scăderea stagiului de cotizare pentru minerii care au cel puțin 20 de ani vechime la locul de muncă în condiții speciale.