Primarul Resmeriță cere demisia directorului Spitalului Municipal Lupeni

neamtuÎn urma constatărilor făcute astăzi de un corp de control al Primăriei municipiului Lupeni constitui ad-hoc, care a acționat la sesizările venite din partea mai multor pacienți ai Spitalului mujnicipal Lupeni, primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță spune că ”rapoturile de colaborare dintre instituția Primăriei Lupeni și actualul director al Spitalului municipal, dr. Doru Neamțu au încetat din această dimineață.”

O comisie de analiză a sesizărilor primite de la cetățeni, formată din 15 membrii, au format în cursul acestei dimineți 3 echipe de control, conduse de primarul Resmeriță, viceprimarul Mesaroș și un consiler personal al primarului, care au acționat pentru verificarea realităților din Spitalul Municipal Lupeni. Din păcate, potrivit primarului Cristian Resmeriță, multe din problemele semnalate s-au dovedit a fi reale. ”Am constatat deficiențe grave, unele în situații la care nici nu mi-am putut închipui că ar putea exista la Spitalul din orașul nostru. Începând cu problemele generate de frigul din spital (ceea ce mi se pare inuman), de problemele de la bucătărie (cu masa servită în farfurii și din vase ruginite), de problemele de curățenie (așa cum am constatat la secția de Recuperare), de lipsa de interes pentru acreditarea Laboratorului de analize și mergând până la probleme de personal și de situația incalificabilă privind neutilizarea aparatelor medicale achiziționate de autoritățile locale pe bani europeni, deficiențele constatate ne arată în mod categoric că așa nu se poate merge mai departe”, a declarat Cristian Resmeriță.

Primarul municipiului Lupeni spune că, deși are o relație personală foarte bună cu dr. Doru Neamțu și cu familia acestuia, nu poate gira managementul defectuos al acestuia și își exprimă convingerea că directorul Spitalului din Lupeni va lua în calcul gestul unei demisii, înainte de a fi demis din funcție. Oricum, Resmeriță spune că a sesizat și Direcția de Sănătate Publică asupra celor găsite la Spitalul din Lupeni, dar și că a solicitat Corpului de Control al Ministrului Sănătății să facă un control de urgență la Spitalul din Lupeni.

cristi”Domnul Neamțu este un medic bun și avem nevoie de domnia sa, în această calitate, la Spital. Dar în ceea ce privește activitatea sa managerială, trăiesc o mare dezamăgire. Nu este posibil ca, sub conducerea sa, Spitalul din Lupeni să piardă 7 medici specialiști, adică aproape jumătate din medici. Când pierzi speciliști în neurologie sau gastro-enterologie, din motive cum ar fi, spre exemplu, situația de la gastro-enterologie unde, în ciuda repetatelor solicitări ale doamnei doctor, conducerea Spitalului nu i-a aprobat încadrarea unei asistente de cabinet, e clar că există o gravă problemă de management. Din păcate, lipsa comunicării cu șefii de secții, cu medicii, este una din acuzațiile care i se aduc domnului dr. Neamțu, chiar de către colegii săi”, explică primarul Resmeriță.

În opinia acestuia, cea mai gravă problemă semnalată este însă cea legată de neutilizarea aparaturii medicale de ultimă generație, achiziționată din bani europeni de autoritățile din Lupeni, care a fost găsită, în unele situații, nu doar neutilizată, dar nici măcar desigilată din coletele cu care au fost livrate. ”Nu pot accepta acest lucru. Nu pot să înețeleg de ce aparate medicale care pot ajuta medicii, în crelterea caltții actului medical și cetățenii, în rezolvarea problemelor de sănătate, aparate pentru care Primăria s-a zbătut, tot la solicitarea medicilor, să fie achiziționate, zac sigilate în magazia Spitalului. Este ceva strigător la cer !”, spune Cristian Resmeriță.

spital-1

spital2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În urma controlului de astăzi, comisia din cadrul Primăriei Lupeni a sesizat și unele aspecte pozitive în activitatea de la Spital, cum ar fi spre exemplu aspectul general și activitatea secției de Pediatrie, dar și din alte secții și cabinete medicale. ”Vrem ca Spitalul din Lupeni să fie o unitate medicală corespunzătoare, dotată, cu medici specialiști care să-și facă treaba așa cum ne dorim cu toții. Nu le-am cerut și nu le cer celor de la Spital decât să-și respecte profesia și statutul de medic, astfel încât cetățenii municipiului Lupeni să aibă încrederea că aici pot găsi alinare și soluțiile medicale cele mai bune pentru problemele lor de sănătate”, a mai precizat primarul Resmeriță.

Deocamdată, primarul din Lupeni spune că nu a luat o decizie cu privire la viitoarea conducere a Spitalului din Lupeni. ”Cert este, în acest moment, că așa cum atunci când într-o echipă de fotbal nu mai apar rezultate se cere schimbarea antrenorului, tot așa în urma celor sesizate de comisia de control a Primăriei, nu mai putem merge în aceeași formulă de echipă la Spitalul din Lupeni. Nu am obiecțiuni în ceea ce privește directorul medical și cred că doamna dr. Stănoiu poate continua activitatea la acest nivel, dar sper ca domnul dr. Neamțu să aibă înțelepciunea de a lua decizia corectă în ceea ce-l privește. Apoi, vom vedea ce e de făcut în continuare”, concluzionează Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.