Candidatul PMP, prof. Cristina Ciucu cere explicații candidaților PSD Laurențiu Nistor și Cristian Resmeriță

cristina-ciucuDecizia liderului PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, președinte al Consiliului județean Hunedoara și a liderului PSD Lupeni, Cristian Resmeriță, în prezent primar al municipiului Lupeni de a candida în alegerile parlmentare din acest an, după ce n primăvară au obținit funcțiile pentru care au candidat în alegerile locale, a determinat-o pe prof. Cristina Ciucu, una din propunerile PMP pentru Camera Deputaților în județul Hunedoara să le ceară celor doi lideri din fruntea PSD Hunedoara explicații.

Cristina Ciucu a transmis o scrisoare deschisă adresate celor doi candidați ai PSD. Redăm, în cee ce urmează, conținutul acestei scrisori deschise:

Mă văd nevoită să mă adresez domniilor voastre, cu rugămintea de a mă ajuta să găsesc explicații pertinente și credibile,cu privire la decizia de a candida pe data de 11 decembrie 2016 pentru funcțiile de deputat și respectiv senator, după ce doar în urmă cu câteva luni ați solicitați votul cetățenilor pentru a ocupa fotoliile de de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, respectiv de Primar al Municipiului Lupeni.

Fac recurs la memoria dumneavoastră și observ că promisiunile făcute în această vară,când ați solicitat(nu am zis că ați cerșit) voturile cetățenilor pentru un mandat de patru ani în administrațiile publice pentru a putea accesa fonduri europene „fără număr” și ofereați locuri de muncă pentru toți „necăjiții” zonei,iar CEH-ul urma a fi salvat printr-un management care și-a mai demonstrat „performanța” în perioada guvernării roșii au fost date uitării.

Ținând cont de aceste considerente, mă gândesc că în noua campanie electorală, se vor încălzi și calorifele, vor scădea taxele și impozitele, iar minele nu se vor mai închide.

ciucu-pmpVă întreb:

Oare știți câți copii nu au putut veni la școală în luna septembrie pentru că părinții nu au avut bani pentru rechizite și îmbrăcăminte?

Oare aveți cunoștință câți copii vin zilnic flămânzi la școală?

Oare ați auzit vreodată cum cei de 40-42 de ani, care activează în sectorul minier, se roagă la Dumnezeu să nu se închidă minele în următorii 2- 3 ani?

Oare ați văzut vreodată prin geamurile fumurii ale mașinilor de serviciu cum „… galbeni trec bolnavi/copii de la școală” – George BACOVIA prezenta acest tablou (sursa v-am dat-o tocmai pentru a nu vă pune subalternii să interpreteze textul), deși ei merită mai mult?

Domnule Laurențiu NISTOR, domnule Cristian RESMERIȚĂ, vă cer public să vă suspendați din funcțiile pe care le dețineți,până pe 11 decembrie a.c., data alegerilor parlamentare, asta dacă v-a mai rămas o fărămă de respect în fața oamenilor pe care cu onor susțineți că îi reprezentați.

Vă cer acest lucru tocmai ca nimeni să nu aibă vreun motiv să creadă că folosiți banul public în interes propriu pentru o nouă campanie, pentru că domnilor,Laurențiu NISTOR și Cristian RESMERIȚĂ, județul acesta nu are nevoie de așa ceva, de cheltuirea banului public și de circ gratis.

Vă cer să spuneți oamenilor că ați fost luați „la puricat” de ANI – Agenția Națională de Integritate. Și pentru ce? Pentru conflict de interese. De ce? Pentru că Hagi TUDOSE – întruchiparea avarului în literatura română – pălește în comparație cu domniile voastre.

Pentru toate aceste motive, domnilor, solicit să vă suspendați, nu în urma unor reclamații la sediul „PSD” de la niște părinți, ci în numele nostru, al celor mulți cărora nu ne este teamă de gândirea obtuză că am fi „mulți dar proști, Măria Ta”, și avem curajul să strigăm „noi nu vă vrem”, convinși că din capetele noastre nu veți face piramidă și nu veți juca, din nou, în Gala Bute.

Cu respect,

Profesor,

Cristina CIUCU

Având în vedere că, la rândul ei candidat pentru Camera Deputaților pe listele depuse de PMP în județul Hunedoaa, prof. Cristina Ciucu a decis să-și suspende activitatea didactică pe perioada deruării campaniei electrale.  ”Din respect pentru toți cei din jurul meu, eu am ales să-mi susupend activitatea”, a mai spus Cristina Ciucu.