Ce spune primarul Petroșaniului despre soluțiile premierului Cioloș pentru Valea Jiului ?

ciolos1Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a așteptat cu încredere întâlnirea de astăzi cu echipa guvernamentală condusă de Primul Ministru Dacian Cioloș, împreună cu care a participat la inaugurarea Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică de la Petroșani. ”Este o nouă șansă pentru Valea Jiului, iar inițiativa premierului de a face ceva pentru zona Văii Jiului s-a concretizat într-un timp foarte scurt – aproximativ 3 luni de la momentul lansării acestei idei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că este prima dată, după 10 ani, când un premier vine în Valea Jiului nu doar într-o vizită de protocol, ci aducând cu sine un pachet de soluții concrete pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii, pachet cuprins într-un memorandum cu putere de lege, adoptat de Guvern. ”Vreau să îi mulțumesc domnului Prim-Ministru și echipei dumnealui, domnului consilier Ionel Dancă pentru sprijinul pe care l-au acordat și-l vor acorda Vaii Jiului. Este pentru prima dată când s-a venit cu lucruri concrete – vezi Memorandumul pentru acordarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara – și Memorandumul pentru înființarea Unității Guvernamentale pentru Asistență Tehnică și faptul că vor fi alocați cel puțin 5 milioane de euro pe an prin programul zonelelor pilot de intervenție ne dă o speranță”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul Petroșaniului mai spune că premierul a avut o abordare directă și onestă față de Valea Jiului și problemele cu care se confruntă zona noastră.

ciolos2

ciolos3