Întâlnirea anuală a Asociației ACADEMIA, găzduită de Universitatea din Petroșani

doctoranzi1Universitatea din Petroșani a fost, la finele acestei săptămâni, gazda reuniunii anuale a Asociației ACADEMIA. Aceasta reunește conducătorii de activități de doctorat și excelență în management și ingineria afacerilor din țara noastră.

Potrivit prorectorului Universității din Petroșani, Eduard Edelhauser, la acest important eveniment au participat cordonatori de doctorat de la universități de prestigiu în Școala Doctorală din România. Printre participanți s-au regăsit personalități ale vieții academice din România, precum: Vladimir Mărăscu Klein– președintele filialei din Brașov,  Ioan Abrudan – președintele filialei din Cluj, Costache Rusu – președintele filialei din Iași, Constantin Oprean – președintele filialei din Sibiu, Monica Izvercianu – președintele filialei din  Timișoara, Constantin Bungău – președintele filialei din Oradea, Eduard Edelhauser – președintele filialei din Petroșani.

Alături de aceștia, au mai fost prezenți la reuniunea ACADEMIA, prestigioși coordonatori de doctorat din centrele universitare Brașov, Cluj, Sibiu, Oradea, Timișoara, Iași și Petroșani, respectiv profesorii universitari: Mircea Boșcoianu, Gavrilă Calefariu, Romulus Gruia, Nouraș Barbu Lupulescu,  Anișor Nedelcu, Angela Rapanovici, Dan Săvescu (de la filiala Brașov), Laura Bacali, Stelian Brad, Dan Cândea, Florin Lungu, Liviu Marian, Liviu Morar, Adrian Pîslă, Sorin Popescu, Corina Rădulescu, Nicolae Ungureanu (de la filiala Cluj), Silvia Avasilicăi, Luminița Lupu, Ioan Verzea (de la filiala Iași), Andrea Ionică și Liviu Moldovan (de la Filiala din Petroșani), Lucian Ionel-Cioca, Vasile Claudiu Kifor, Dan Maniu Dușe, Niculae Ion Marinescu, Moise Achim (de la filiala Sibiu), Constantin Dumitrescu, Anca Drăghici, Marian Mocan, Gabriela Proștean (de la filiala Timișoara), Călin Băban, Marius Băban, Gabriela Tonț (de la filiala Oradea) și Cătălin Popescu (încă neafiliat).

”În cadrul acestei importante reuniuni au fost discutate aspecte care privesc activitatea Școlilor Doctorale din România și particularitățile din domeniul ingineriei și managementului”, spune prof.univ.dr. Eduard Edelhauser, prorectorul Universității din Petroșani.

doctorat2La rândul său, rectorul Universității din Petroșani, Radu Sorin apreciază ca fiind de bun augur pentru activitatea universitară din Petroșani faptul că, după vizita premierului Dacian Cioloș (care a ales Universitatea din Petroșani ca partener în găzduirea și funcționarea Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică pentru zonele defavorizate), această importantă asociație profesională care reunește conducătorii de doctorat din domeniul Inginerie și Management de la nivelul întregii țări, a ales Petroșaniul ca loc de desfășurare al acestui eveniment, reprezintă o dovadă a prestigiului de care se bucură instituția academică din Valea Jiului la nivel național.

”De altfel, Școala Doctorală de la Universitatea din Petroșani este recunsocută la nivel internațional pentru felul în care a reușit să promoveze pe piața muncii, dar și în domeniul academic și la conducerea unor importante instituții din țară și din străinătate, profesioniști de o certă valoare, recunoscuți în domeniile lor de activitate. Noi, prin tot ceea ce facem la Universitatea din Petroșani, încercăm să păstrăm calitatea Școlii Doctorale din Valea Jiului la aceleași cote ridicate de calitate, generatoare de performanță”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universtății din Petroșani.

Reuniunea anuale a Asociației ACADEMIA a avut loc, în perioada 3-5 noiembrie 2016, în stațiunea turistică Straja Lupeni.