Binele și răul, în balanța tinerilor din Petroșani

ingeri1În avanpremieră la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihai și Gavril, la Petroșani, zeci de tineri mobilizați de coordonatorii Consiliului Consultativ al Tinerilor s-au adunat, în această seară în centrul orașului și, mai apoi, la Primăria municipiului Petroșani, pentru a atrage atenția oamenilor asupra rolului pe care binele trebuie să-l joace într-o societate care pare, adesea, tot mai mult acaparată de latura întunecată a lucrurilor.

”Sunt un înger, fii un înger!” Acesta este sloganul sub care s-a desfășurat evenimentul organizat de Consiliul Consultativ al Tinerilor din Petroșani cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Petroșani, eveniment aflat la prima ediție. Tinerii au mers mai întâi în centrul civic, au aprins lumânări și au lansat lampioane spre cer pentru a le atrage atenția cetățenilor. Sărbătoarea îngerilor a continuat la sala de festivități a Primăriei din Petroșani unde a avut loc și un emoționant spectacol dedicat îngerilor.

“Îngerii au văzut bunele voastre intenții iar darurile pe care le veți primi în zilele următoare vor fi doar de voi știute. Este un eveniment care să marcheze praznicul de mâine, pentru că la această oră, creștinii de pretutindeni se pregătesc de praznicul Arhanghelilor Mihail și Gavril. Această acțiune compensează din fericire o alta, Halloween-ul care nu are în centru îngerii luminii, ci alte personaje. De aceea am venit în inima comunității Petroșaniului cu o zi pe care să o dedicăm îngerilor luminii”,  a spus Felicia Portase, consilier al primarului municipiului Petroșani.

ingeri2Tinerilor din Petroșani li s-au alăturat, pentru derularea acestui eveniment, și câțiva preoți din comunitatea Petroșaniului. Spre exemplu, apreciatul părunte ortodox Iulian Selaje, prezent la acest eveniment, le-a vorbit celor prezenți despre cât este de important ca în viaţa noastră să alegem să fim cu Dumnezeu. ”De câţiva ani s-a abătut o modă, venită pe filieră occidentală. Înainte, când eram copil, nu exista aşa ceva. Toamna când adunam dovlecii de pe camp îi sculptam şi puneam o lumânare în mijloc şi mergeam prin sat pentru a ne bucura unii cu alţii. Era o zi deosebită. Astăzi, sunt foarte mulţi oameni care sărbătoresc o sărbătoare căreia nu îi cunosc originea şi nu înţeleg nici profunzimea ei. E vorba de Halloween pe care mulţi o sărbătoresc cu mult fast, dar este o zi înţeleasă greşit, în mod păgân. În biserica occidentală, la 1 noiembrie se sărbătoresc toţi sfinţii, iar dacă vrem să sărbătorim toţi sfinţii nu trebuie să îi sărbătorim într-un mod demonic, înfricoşător”, a spus părintele Iulian Selaje.

Tinerii din Petroșani se declară mulțumiți de reușita acestui eveniment și sunt de părere că acțiunile în care se promovează binele, în care se promovează valorile și succesul trebuiesc continuate și extinse în perioada următoare.

ingeri3