Reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara –Deva, în atenția senatorului Haralambie Vochițoiu

vochitoiu la senatSenatorul Haralambie Vochițoiu a depus astăzi la Parlment o interpelare adresată ministrului Sănătății, Vlad Voiculecu, având ca subiect reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara –Deva.

În interpelarea sa, Vochițoiu arată că a primit numeroase sesizări la cabinetul parlamentar despre situația dezastruoasă în care se află secția de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara, din Deva. El spune că această unitate medicală în care sunt tratați copii, nu a mai fost reabilitată de aproximativ 30 de ani. ”Este inacceptabil ca într-un spital județean al zilelor noastre, din cauza țiglelor sparte, apa de ploaie să pătrundă în saloane. Este inacceptabil ca pacienții să îndure frigul generat de aerul rece care pătrunde în saloane prin geamurile vechi, de lemn, neadecvate din punct de vedere sanitar. Este inacceptabil ca acești copii să fie tratați într-un mediu insalubru cu paturi ce au saltele rupte, cu băile ce par a fi din Evul Mediu, și cu un miros de mucegai  irespirabil. De patru ani, conducerile succesive ale spitalului, promit că vor muta secția într-un nou corp al unității sanitare, corp ce este reabilitat, dar care oricum este neîncăpător pentru acești copii”, spune senatorul Vochițoiu.

Acesta solicită ministrului Sănătății, în calitatea sa de senator de Hunedoara, un răspuns cu privire la existența vreunui pachet de servicii prin care să fie oferit un act medical optim, în concordanță cu legislația în vigoare, pentru asigurarea calitatea vieții, în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara – Deva.

C