Ultima zi de plen a lui Vochițoiu la Senat / ”O zi cât un mandat. Am derulat, cu puterea minţii, cele 708 intervenţii parlamentare”

vochitiu-la-senat1Ieri, Senatul României s-a reunit pentru ultima oară în această componență, în ședință de plen, urmând ca, în ultima lună din funcționarea actualului Parlament, senatorii să activeze doar în teritorii sau în comisiile de la Senat din care fac parte.

Pentru senatorul Haralambie Vochițoiu, ultima zi de plen la Senat a fost și momentul unui ultim bilanț de activitate. Motiv pentru care acesta a transmis alegătorilor, prin intermediul unei informări de presă, pe care o publică în cele ce urmează, gândurile sale după 4 ani în Parlamentul României.

Iată ce spune Vochițoiu:

Am venit în faţa dumneavoastră, în urmă cu patru ani, ca să vă cer încrederea pentru a va reprezenta în Parlamentul României. Mi-aţi acordat votul. Iar eu am înţeles că trebuie să mă lupt pentru oamenii din acest judeţ.

S-au scurs aceşti patru ani.

Ieri, am trăit emoţia ultimei zile de lucru. Am mers mai repede la Senat. De obicei ajungeam la momentul prezenței.  Eram lider de grup, ceea ce presupunea o mulțime de alte activități legislative și administrative.

Am ajuns la Senat, în sala unde am trăit în ultimii patru ani stări dintre cele mai diverse… De la discursuri bine ticluite ce au întors lucruri deja stabilite de alții, la momente înălțătoare ce m-au făcut să-mi sară inima din piept. Nici zilele dificile, încărcate cu momente penibile când trebuia să trimitem prin vot în cătușe oameni care ne erau totuși colegi, nu m-au ocolit.

vochitoiu-la-senat2Uitându-mă în urmă, pe drumul parcurs, constat că atunci aveam acel entuziasm al începutului, al provocării, al lucrului nou – inedit. Am început mai entuziast decât închei mandatul. Statistic am cele mai multe activități parlamentare dintre toti parlamentarii județului Hunedoara -708. Senzația mea este că, pentru nevoile Hunedoarei, aş fi avut nevoie să nu fiu lăsat singur. Să simt o echipă în jurul meu. O echipă a parlamentarilor hunedoreni.

Candidez acum la Camera Deputaților. Peste câteva zile o nouă etapă va începe. Alți oameni, alte speranțe, alte abordări.

Le mulțumesc tururor celor care m-au susținut – prin aprecieri, îmbărbătări sau critici. Vreau să mulțumesc public acelor oameni din spatele parlamentarilor – personalul tehnic. Fără munca lor, ideile noastre nu ar avea contur. Mulţumiri şi celor din mass-media. Fără monitorizarea lor jurnalistică, activităţile noastre nu ar avea ecou. De multe ori mă mustra conștiința că-i găseam când veneam la munca și îi lăsam tot acolo, fie că eram în clădire, în frig sau ploaie!

Una peste alta, activitatea mea din acest mandat mi-a arătat o altă dimensiune a realităţii, una plină de responsabilitate, dar şi de provocări.

Vă mulţumesc că m-aţi ajutat să fiu o voce pentru Hunedoara.

Întoarcem foaia şi mergem mai departe.