Donald Trump este noul Președinte al Americii !

trumpSurpriză de proporții în Statele Unite ale Americii, unde magnatul Donald Trump a câștigat alegerile, devenind al 45-lea președinte american. Acesta învins-o pe Hilary Clinton, candidata Partidului Democrat, considerată favorită a acestor alegeri. De altfel, republicanii au câștgat și majoritatea în Senatul american.

Donald John Trump are 70 de ani și nu a deținut nici o funcție publică în sietmul administrativ american, motiv pentru care victoria sa este cu atât mai surprinzătoare.

Trump este investitor și om de afaceri, vedetă de televiziune, om politic și autor de cărți de literatură motivațională. Președinte și CEO (director general executiv) al companiei The Trump Organizations, o companie imobiliară americană. Trump este, de asemenea, fondatorul Trump Entertainment Resort, companie ce operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume.

 

Trump deține, în prezent, câteva milioane de metri pătrați de proprietăți din Manhattan și rămâne o figură majoră în domeniul imobiliar în Statele Unite și o mare celebritate pentru expunerile sale proeminente în mass-media. Conform topului Forbes al miliardarilor lumii, Donald Trump se situează pe poziția 488, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari americani.

”Este o victoria a noastră a tuturor astăzi. Avem însă înainte un drum greu (…) America trebuie reconstruită. Vom implica milioane de oameni în acest proiect de reconstruire a Americii. O felicit pe doamna secretar de stat Clinton pentru tot ceea ce a făcut pentru țara noastră. (…) Avem un plan economic care va conduce la dublarea economiei. Vom avea relații excelente cu întreaga lume. Trebuie să reclădim această națiune. Vom avea parteneriate în întreaga lume și nu conflicte”, a spus în primul său discurs de după anunțarea rezultateului alegerilor, Donald Trump, noul Președinte al SUA.