CEH are un nou Consiliu de Administrație

cehDecizia Curții de Apel Alba Iulia de a scoate din insolvență Complexul Energetic Hunedoara a generat și necesiatatea numirii unui nou Consiliu de Adminstrație. Acesta fost instalat joi, 10 noiembrie 2016, în urma deciziei adoptate în acest sens de Adinarea Generală a Acționarilor.

Dn componența noului CA de la CEH fac parte Bogdan Stănescu (fostul administrator special al companiei), Dan Agrișan (care a ocupat, la rândul său, funcția de administrator special al companiei, în prima fază a insolvenței CEH și care a fost, mai apoi Președinte al Consiliului de Adminisrație), Alexandru Prepeliță (consilier juridic în Ministerul Energiei), Victoria Lupu ( consilier superior în Ministerul Energiei) și Diana Moldovan (director cabinet secretar de stat în Ministerul Energiei, fost manager al CEZ România).

Noul CA urmează să-și desemneze, zilele următoare, și un Președinte din rândul membrilor sus-menționați, urmînd ca, ulterior să fie făcute și numirile noului director general al CEH.

În altă ordine de idei, în spațiul pubic a apărut informația potrivit căruia și fostul președinte al Consiliului județean Huneodara, Adrian Nicolae David (candidat al PNL pentru Senat) a fost angajat în cadru CEH, în funcția de consilier al directorului general. Acesta a declarat că, într-adevăr, a primit o invitație din partea noii conduceri a Complexului Energetic Hunedoara pentru a fi consilier al directorului general, propunere pe care a acceptat-o. În același timp însă, David spune că, având în vedere situația nou creată cu ieșirea din insolvență a CEH și cu formarea unui consiliu de administrație, e posibil ca serviciile sale să nu mai fie solicitate și de noua echipă de conducere.

Adrian David a mai declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că în noua sa calitate, ar urma să se ocupe strict de relațiile CEH cu autoritățile administrației locale. ”Eu sunt consilier, nu are legătură cu producția sau energetica, ci strict legat de relația cu administrația publică, găsirea unor soluții și oportunități pentru termoficare. Activitatea CEH este una foarte complexă conducerea  complexului a considerat că e nevoie de aportul meu, de experiența mea în administrație și  atragerea și implementarea de fonduri europene”. Acesta dat, de asemenea, asigurări, că numirea sa nu are niciun fel de conotații legate de calitatea sa politică. Cu toate acestea, la bursa zvonurilor, există voci care apreciază că angajarea lui David la CEH ar avea drept scop condițiile necesare pentru ca acesta să poată ocupa, în viitorul guvern liberal, o poziție de secretar de stat în Ministerul Energiei.