Noul pod de la Bretea Română, peste râul Strei, s-a deschis circulației

pod3Locuitorii din comuna Bretea Română, dar și cei care au drum în zonă, nu vor mai fi nevoiți să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinație. Podul, situat pe drumul care face legătura între DN 66 Simeria – Petroșani și satele comunei Bretea Română, s-a prăbușit la începutul anului 2014. În urma consultărilor, s-a decis că este nevoie de un pod nou. După nenumărate tergiversări, construcția sa a început în acest an și, în cursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie a fost deschis circulației.

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora și Sorin Vasilescu, împreună cu primarul comunei Bretea Română, Răzvan Ionescu, au inaugurat construcția, finalizată înainte de termen. ”Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat urgentarea lucrărilor din dorința de a fi respectat termenul asumat prin contract, dar și pentru a veni în sprijinul administrației locale și a oamenilor din comuna Bretea Română”, a declarat Mircea Bobora, vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara.

La eveniment au mai fost prezenți consilieri județeni, primari de pe Valea Streiului, localnici și reprezentanți ai firmei constructoare.

pod1

***

pod2

***

pod5

***

pod6