Primul bilanț de vreme rea în județul Hunedoara

copaci-cazurtiDuminică, 13 noiembrie, în intervalul orar 11 – 18, în zona montană a județului Hunedoara a fost instituită o avertizare meteo cod portocaliu caracterizată de ninsori și vânt cu viteză de peste 90 – 100 km/ora preucm și o vizibilitate scăzuta sub 50 de metri.

Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, pompierii hunedoreni au fost solicitați deja să intervină pentru înlăturarea unor copaci dislocați de vânt și căzuți pe DN 7 A, la ieșirea din Petroșani, pe DN 76, pe raza comunei Baia de Criș și pe mai multe străzi din municipiul Petrosani. Din fericire, copacii dislocati de vânt nu s-au prăbușit peste autoturisme sau imobile.

In aceste conditii, inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean a convocat grupa operativa la Centrul de Management al Situatiilor de Urgenta pentru monitorizarea situatiei operative. Pompierii acționează în sprijinul specialiștilor de la drumuri pentru îndepărtarea unor aluviuni și bolovani desprinși de pe versanți, care au afectat DJ 687, între localitățile Cinciș și Toplita și DJ 76, între Baia de Criș și Târnăvița.

Mai mult, vantul puternic a afectat și rețeaua de alimentare cu energie electrică, gospodariile din 22 de localități hunedorene fiindafectate de penele de curent.

I.S.U. Hunedoara recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo avertizate, să evite circulația în zonele n care se află panouri publicitare, copaci sau clădiri aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi dislocate de vânt. De asemenea, conducatorii auto sunt sfătuiți să nu își parcheze autoturismele în apropierea  copacilor ce pot fi smulsi de vânt.