PNL vrea candidați cu angajament în fața… cetățenilor

harauciolosCandidatul PNL pentru Senatul României, Carmen Eleonora Hărău a deschis, zilele trecute, o temă inedită cu privire la asumarea de către candidații înscriși în cursa electorală pentru alegerile legislative, a unui angajament cu valoare de contract autoimpus în ceea ce privește activitatea parlamentară a viitorilor senatori și deputați. Astfel, Carmen Hărău a declarat că a decis să semneze un angajament prin care își asumă în fața cetățenilor că dacă activitatea sa parlamentară după primul an de mandat va fi mai slabă decât media pe țară a activității aleșilor, își va prezenta imediat demisia din funcție.

”Așa văd eu lucrurile și cred că așa este corect față de cetățenii care ne dau votul: Cine face treabă, să rămână în Parlament. Cine nu, să plece acasă ! Aș vrea ca acest demers să fie făcut de toți candidații din Hunedoara, indiferent de culoarea lor politică. Nu mai vreau să avem cazuri precum cel al lui Cristian Resmeriță, care în 4 ani în Parlament a vorbit de la tribună doar de 3 ori despre problemele hunedorenilor. De ce să așteptăm 4 ani? Cine nu își face treaba, să se angajeze public că își dă demisia după un an!” a declarat Carment Hărău.

davidGestul candidatului pe care PNL îl propune în deschiderea listei pentru Senat din județul Hunedoara a fost urmat astăzi de alți doi candidați liberali. Astfel, Oana Frânc (candidat PNL pentru Camera Deputaților) împreuna cu Adrian Nicolae David (candidat la Senatul României) au semnat un angajament similar prin care, dacă activitatea lor din primul an de mandat ca și parlamentari va fi mai slaba decât media pe țară a activității parlamentarilor, aceștia își vor prezenta demisia.

Liberalii invită, n același timp, pe toti candidații, indiferent din partidul din care fac parte să își asume acest angajament fața de cetățeni.