În Parâng a început sezonul de schi

parangAdminstratorii de pârtii din  stațiunea Parâng au profitat pe ninsorile abundente din week-end și au scos utilajele din garaj. Astăzi au fost bătute câteva pârtii de schi, iar câțiva amatori au dat startul sezonului de schi din iarna 2016-2017 în frumoasa zonă turistică a Petroșaniului.

”Au fost bătute partiile „A” și „Sub Telescaun- pilon 17” pentru a încerca o compactare a zăpezii. Momentan singura instalație functională este telescaunul vechi, cel care a funcționat de altfel pe parcursul întregului an, cu program de funcționare zilnic, 9-16 (ultima imbarcare 15:30), mai puțin ziua de miercuri când se efectuează revizia tehnică. Pe celelate pârtii stratul de zapada este încă insuficient. Deci, deocamdată, sunteti invitati la zăpadă și aer curat, dar și la o scurtă aventură pe schiuri, pemtru că despre schiat în adevăratul sens al cuvântului încă nu poate fi vorba, cu toate ca primii doritori deja au sosit în stațiune”, explică administratorii stațiunii Parâng.

În Parâng startul de zăpadă măsoară acum mai bine de 50 de centimetri, iar condițiile de schi sunt bune.

Veștile bune nu se opresc însă aici, pentru că în cursul acestei săptămâni urmează să fie montată și statia de pompe din zona de sosire a telescaunului nou și vor sosi și cele 5 tunuri de zăpadă noi nouțe achiziționate de Admnistrația Locală cu fondurile primite luna trecută de la Guvern.

”Nu e mult, dar vom putea asigura zăpadă artificială pe încă două pârtii foarte solicitate de schiori și plăcari, iar dacă temperaturilevor continua să fie negative, atunci se va putea asigura cu succes producerea de zăpadă artificială care să susțină calitatea pârtiilor deja pacticabile în Parâng”, spun administratorii stațiunii.

schi-parang2

schiparang1