Pelerinaj de comemorare a victimelor Marelui Război în Valea Jiului

benedekfiAsociația Eben Haezer în colaborare cu Primăria Municipiului Lupeni, Primăria Municipiului Vulcan, Primăria Orașului Uricani și Primăria Orașului Aninoasa organizează miercuri 16 noiembrie 2016, cu începere de la ora 10,00 un pelerinaj dedicat comemorării victimelor Primului Război Mondial care şi-au pierdut viaţa în Valea Jiului.

Pelerinajul va avea ca punct de plecare Cimitirul Eroilor din orașul Aninoasa. Potrivit președintelui Asociației Eben Haezer, David Benedekfi, ”în această primă locație, o persoană desemnată va vorbi despre semnificaţia şi scopul acestei comemorări făcând referire şi la caracterul interetnic al evenimentului, după care doi preoţi desemnaţi vor ţine o scurtă pomenire a celor comemoraţi.”

Ceremonii similare vor avea loc, de la ora 11,00 la Cimitirul Eroilor din municipiul Vulcan și, mai apoi, la osuarul de la Paroșeni. În jurul orei 11,30 este progranată o comemorare la cimitirul Eroilor.

Pelerinajul istoric se va încheia la Galeria de artă Iosif Tellmann din municipiul Lupeni, unde va avea loc o inedită prezentare de carte.

”Invităm pe toți cei care doresc să aducă omagiul lor eroilor căzuți în luptele din Primul Război Mondial pe frontul din regiunea Văii Jiului să vină alături de noi în acest pelerinaj comemorativ”, mai spune David Benedekfi.