Candidații PNL Hunedoara vor să ducă Valea Jiului în direcția firească a României: Înainte !

pnl1Candidații PNL Hunedoara pentru Senat și Camera Deputaților au fost astăzi oaspeți ai filialelor locale PNL din Valea Jiului, la o întâlnire electorală găzduită la Petroșani. Alături de reprezentanții Văii Jiului pe listele de candidați propuse de PNL în județul Hunedoara – Valeriu Butulescu (pentru Camera Deputaților), Adrian Nicolae David  și Constantin Lupu (pentru Senat), au prezenți la acest eveniment politic Carmen Eleonora Hărău (candidat pentru Senat), Lucian Heiuș, Dorin Gligor, Marcel Goia, Oana Frânc (candidați pentru Camera Deputaților), dar și președintele PNL Hunedoara, Florin Roman.

În deschiderea evenimentului, președintele PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a vorbit despre calitățile unor oameni de excepție care l-au determinat să revină în echipa liberală, o parte dintre acești oameni regăsindu-se acum pe listele propuse de PNL pentru alegerile parlamentare. ”Vreau să vă spun că, de departe, cea mai bună listă de candidiați pentru alegerile din decembrie în județul Hunedoara este lista propusă de PNL. Calitățile profesionale și morale ale fiecăruia dintre cei prezenți astăzi în fața dumneavoastră sunt tot atâtea recomandări pe care orice om de bună credință le poate face. Cu o astfel de echipă în Parlament, Valea Jiului poate avea o șansă reală de a se încrie pe singurul drum cu prioritate care poate duce România Înainte !”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

pnl2Despre aceleași calități ale candidaților propuși de PNL Hunedoara în aceste alegeri, puse în balanță cu oferta politică a PSD, a vorbit și președintele PNL Hunedoara, Florin Roman: ”Ceea ce vă propunem noi sunt acești oameni pe care-i recomandă profesionalismul, onestitatea, cinstea, responsabilitatea în fața cetățenilor. Îi cunoașteți pe fiecare în parte și știți că sunt oameni respectați în comunitate și profesioniști în activitatea lor de până acum, sunt oameni a căror candidatură ne onorează. Ce vă propune, în schimb, PSD-ul, pe care cei din Valea Jiului l-au votat masiv până acum? Un președinte care n-a reușit în fruntea județului Hunedoara, nici măcar să spoiască și să întrețină ceea ce a făcut, într-un mandat foarte scurt, Adrian Nicolae David. Un președinte, Laurențiu Nistor, care s-a dovedit preocupat de soluționarea problemei locurilor de muncă din județ în cel mai pur stil social-democrat: și-a angajat fiica și ginerele la Cabinetul său parlamentar și a creat două locuri de muncă. Cine e candidatul din Valea Jiului pe care-l propune PSD în aceste alegeri ? Un tânăr cu multe probleme de natură penală, acum primar la Lupeni, Cristian Resmeriță, care urmând exemplul ”Marelui Cârmaci” Nistor, și-a angajat și el fratele la biroul său de deputat. Puneți doar aceste două nume în balanță cu oricare dintre candidații propuși de PNL și nu veți mai avea nici o îndoială asupra cui merită să vă dați votul”, a spus, în discursul său, Florin Roman.

pnl3În opinia liderului PNL Hunedoara, o comparație similară se poate face și între propunerile celor două mari partide politice din România pentru funcția de Prim Ministru: ”PNL merge înainte cu un premier care, așa cum l-am cunoscut eu, este un adevărat ”monument” de simplitate și de bun simț, un om care a demonstrat că se poate guverna cu responsabilitate această țară, un om care poate reprezenta România cu cinste acasă și oriunde în lume: Dacian Cioloș. Ce ne propune PSD-ul ? Un condamnat penal, care nu a fost în stare să demonstreze nimic în perioada în care a fost șeful Consiliului județean Teleorman, cu toate pârghiile puterii de partea sa, Liviu Dragnea. De votul dumneavoastră, al celor din Valea Jiului, depinde acum, mai mult ca niciodată, dacă alegeți să mergeți în continuare… înapoi, sau dacă în sfârșit doriți să faceți ca Valea Jiului și județul Hunedoara să meargă pe drumul cu sens unic România Înainte!”, a mai spus Roman.

pnl4Pentru Adrian Nicolae David, principalul candidat pe care liberalii din Valea Jiului îl susțin pentru a accede în Parlamentul României, alegerile din decembrie reprezintă un important examen politic. ”Pentru mine, PNL este la fel de important ca și familia mea. Datorită acestui partid am primit responsabilități și demnități publice care mi-au permis să fac ceea ce am dorit să fac dintodeauna pentru oamenii din aceste locuri. Ai de-a rândul s-a spus că nu sunt bani pentru Valea Jiului. Cât am fost în fruntea Consiliului județean am demonstrat că sunt bani și pentru Valea Jiului la fel cum sunt și pentru alte zone din județul Hunedoara. Trebuiesc doar corect gestionați. Din păcate, de 6 luni încoace vedem că la Consiliul județean nu numai că nu mai sunt bani nici pentru Valea Jiului, nici pentru restul județului, dar  echipa PSD a reușit să piardă și oportunitatea unor finanțări europene, pentru că nu au fost în stare să depună la termen proiectele la care am lucrat și le-am lăsat ”moștenire” actualei conduceri”, spune Adrian David.

pnl5Candidatul PNL pentru Senatul României se declară, în același timp, onorat de susținerea liberalilor în alegerile legislative. ”Regret că nu am reușit să câștigăm în primăvară alegerile locale în județul Hunedoara. Cred însă că am ieșit mult mai puternici din această experiență și, cu o echipă cum este astăzi echipa candidaților PNL Hunedoara, dar și cu susținători cum sunt primarul general al Văii Jiului, Tiberiu Iacob Ridzi și ceilalți primari liberali din județul Hunedoara și avându-l ca liant pe prietenul nostru Florin Roman, vom reuși să recâștigăm încrederea oamenilor și să câștigăm alegerile parlamentare. Și astfel, județul Hunedoara își va relua direcția corectă care nu poate fi alta decât Înainte. Cu România și cu bunul Dumnezeu, Înainte !”, a mai spus Adrian David.

La prezentarea candidaților PNL Huneodara în fața susținătorilor din Valea Jiului au mai vorbit și alți candidiați liberali precum apreciatul om de cultură Valeriu Butulescu (cel mai vechi parlamentar din județul Hunedoara prezent pe o listă electorală), Constantin Lupu (cel sub conducerea cpruia INCD INSEMEX a reușit să se propulseze în elita instituțiilor de cercetare-dezvoltare din România și Europa), Carmen Eleonora Hărău (unul dintre cei mai activi parlamentari români din legislatura 2012-2016), Lucian Heiuș (fostul director al Finanțelor Publice regionale), Marcel Goia (primarul orașului Hațeg) sau Oana Frânc (avocat și consiler județean, reprezentantă a ”noului val” de politicieni liberali din județul Hunedoara).

Deși pare un obiectiv mai mult decât îndrăzneț, liberalii dinValea Jiului și-au propus să dea peste cap sondajele și să câștige alegerile parlamentare din 11 decembrie.

pnl6