Adevărul despre salariul lui Adrian David la CEH

adi-david1Candidiatul PNL pentru Senatul României, Adrian Nicolae David a decis să prezinte astăzi un punct de vedere legat de ceea ce el a denumit ”mitul” salariului pe care-l încasează în noua sa calitate de consilier al directorului general al CEH.

David a prezentat o adeverință, emisă de CEH, în care se precizează că venitul brut pe care-l primește în calitate de consilier la Complexul Energetic Hunedoara este de fix 5495 de lei. Brut ! ”Dacă scădem de aici taxele, vedem că venitul meu real din această calitate este undeva în jurul a 3500 de lei. Nu pot să vă spun exact, pentru că, până la acest moment, nu am încasat încă nici un leu”, a declarat Adrian David.

Explicațiile vin, în opinia lui David, ca o firească clarificare a unor informații lansate în spațiul public de PSD, în care se spunea că David încasează de la CEH peste 115 milioane de lei vechi. ”Probabil cei de la PSD își amintesc care erau grilele de salarizare ale șefilor din CEh pe vremea când ei conduceau compania. Cum a fost cazul actualului consilier județean PSD, Daniel Andronache. Acesta avea ca director general al CEH un salariu de 24.000 de lei. la fel domnul Drăgoi, care avea între 19.000 și 24.000 de lei. Ca să nu mai vorbesc despre veniturile pe care le încasează cumnatul domnului Resmeriță, actualului candidat PSD pentru Senat, Aurel Anghel care rimește lunar de la Societatea de Închideri  un venit de peste 34.000 de lei”, a declarat Adrian David.

adi-david3Acesta mai spune că a venit la CEH ca urmare a solicitării pe care i-a făcut-o directorul general Mihai Melczer. ”Domnia sa mi-a lansat această propunere pentru a-mi pune la dispoziție expertiza în funcționalizarea ADI Termoficare Valea Jiului, organism prin intermediul căruia împreună cu toți primarii Văii Jiului putem atrage bani europeni pentru modernizarea sistemului de termoficare din Valea Jiului. Contractul meu este pentru o perioadă de 3 luni, în care sperăm să reușim să aplicăm pentru succesul unui astfel de proiect necesar cetățenilor din Valea Jiului și viitorului CEH”, mai spune Adrian David.

Candidatul PNL pentru Senat apreciază că atacurile lansate la adresa sa, pe marginea acestui subiect, nu arată altceva decât că, probabil adversarii săi politici realizează că foarte mulți oameni din Valea Jiului și din județul Hunedoara au încredere în el.