Petrila naște poeți – Nicu Nimițan

nicu-nimitanCă la Petrila se nasc artiști, se naște cultură, acest lucru nu mai este o noutate, nici pentru Valea Jiului, nici pentru un neam și o lume întreagă.

De data aceasta ne atrage atenția un eveniment deosebit care se va petrece în foaierul Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani, duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 18,00.

Lansarea primului volum de poezii al tânărului poet petrilean, Nicu Nimițan. Poezia s-a născut pentru a fi citită. Fii tu cititorul! Așadar, vă invităm cu drag să fiți martorii poeziei petrilene!

De vorbă cu Nicu Nimițan

Am smuls câteva cuvinte despre acest important eveniment pentru cultura noastră chiar de la vinovatul acestuia, Nicu Nimițan. Mărturisesc că am fost fascinat de tinerețea artistului, cumulată cu maturitatea compoziției regăsită în cele câteva poezii pe care am avut onoarea să le citesc.

Mai exact, este vorba despre volumul de poezii „Scrum” dar, să lăsăm artistul să ne spună:

lansare-nicu-nimitan „Acest volum de poezii l-am împărțit în patru capitole. Pe scurt, este o carte cu titlul „Scrum”, care este împărțită în patru colțuri ale propriului univers, un tărâm al „Nepământului meu”… Nu cred că există un gen al poeziilor cuiva. Poezia înseamnă sentiment, deci nu cred că putem spune că există un gen sau tip al iubirii, sau felului ăn care iubește cineva. În viață mereu este vorba de iubire… iubirea față de familie, față de o persoană de sex opus… față de tară, de pământ, natură… totul se învârte în jurul iubirii.”

Prefațând acest volum de poezii tânărul poet ne-a dezvăluit cele patru capitole: „Albastru”, „Din infinit”, „Morminte de cuvinte” și „Asimetric”.

Cartea nu va fi de vânzare, achiziționarea ei fiind gratuită, în schimb, va exista o cutiuță de donații, care vor fi folosite în scopuri caritabile.

În infinitul meu – Nicu Nimițan

 Daniel Petru BOLOG

carte-la-teatru