Universitatea Politehnica Timișoara caută soluții pentru sporirea accesului tinerilor din medii dezavantajate social la învățământul superior

caravana2În perioada 15 iulie –25 noiembrie 2016, cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara, împreună cu reprezentanți ai sudenților, au interacționat cu sute de elevi din 6 județe ale țării: Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Scopul întâlnirilor a constat în informarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a asupra ofertei educaționale existente, precum și a facilităților și oportunităților de care pot beneficia ca și viitori studenți. În principal, au fost vizați elevii din zonele defavorizate, acestora prezentându-li-se  în detaliu fiecare dintre cele 10 facultăți UPT, cu accent pe beneficiile oferite de universitatea noastră, dar și pe aspectele de care ar trebui să țină cont atunci când fac o alegere pentru viitorul lor. De asemenea, prin intermediul materialelor oferite, elevii au posbilitatea să analizeze îndeaproape opțiunile pe care le au.

Deplasările în cele 6 județe au fost făcute în cadrul proiectului ,,Servicii de consiliere şi orientare în carieră a elevilor și studenţilor – în vederea accesului la învăţământul superior tehnic a mediilor dezavantajate social şi prevenirea abandonului universitar”, implementat, în perioada 15 iulie –15 decembrie 2016, de Universitatea Politehnica Timișoara, cu sprijinul  Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Obiectivul principal al proiectului este creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior.