Petroșaniul a luat startul în… magia sărbătorilor de iarnă

luminipetrosani7Cu o săptămână mai devreme decât în anii precedenți, la Petroșani s-au aprins luni seara luminile multicolore care ”îmbracă” străzile orașului, parcurile și câteva din clădirile emblematice ale orașului, momentul consfințind oficial startul sărbătorilor de iarnă dn acest an.

Evenimentul a avut loc în Parcul Carol Schreter, unde câteva sute de copii au venit să-i dea o mnă de ajutor primarului Tiberiu Iacob Ridzi în misiunea de a apăsa butonul roșu care aduce magia sărbătorilor de iarnă în municipiul Petroșani. ”Am fost, astăzi, prezent în Parcul Carol Schreter, împreună cu Andrei și Maria, pentru a da startul sărbătorilor de iarnă. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să aprindem luminile anul acesta mai repede decât în alţi ani, asta pentru a ne bucura de sărbători cât mai mult posibil, şi noi, dar mai ales cei mici, care au venit în număr mare astăzi aici în Parcul Carol Schreter. Le mulțumesc ajutoarelor mele, copiii, pentru că astfel am apăsat împreună butonul care a umplut de strălucire străzile din municipiul Petroșani. Totodată le mulţumesc „Moşi Crăciunilor” care au împărțit bomboane celor prezenți, dar şi colindătorilor care au încântat audienţa”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

luminipetrosani2Aprinderea luminilor de Crăciun a fost însoțită, după un frumos obicei, de primul recital de colinde, susținut de elevii unor școli geneale din Petroșani. Pentru toți participanții, o ”armată” de Moși Crăciun a împărțit în această seară și dulciuri, vestind astfel că la Petroșani a luat startul Luna Cadourilor și Luna Surprizelor pentru cei mici și nu numai.

luminipetrosani3

luminipetrosani5

luminipetrosani4