România, sărbătorită de ziua ei la Petroșani

petrosani1decembrie2Municipalitatea din Petroșani a sărbătorit astăzi Ziua Națională a României, în cadrul unui eveniment public care a avut loc în Parcul Central ”carol Schreter”. Aici, în prezența primarului Tiberiu Iacob Ridzi dar și a altor personalități ale vieții publice din comunitatea locală, drapelul tricolor a fost ridicat pe catarg, în fața gărzii de onoare, într-o solemnitate sobră, elegantă.

Ceremonia a fost urmată de o scurtă rugăciune și un discurs al primarului Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta le-a dezvăluit concetățenilor săi care este viziunea sa despre ce înseamnă să fii un bun român. ”Să fii patriot, să fii un bun român este un lucru foarte important. Să fii patriot este să îți faci cu demnitate și responsabilitate datoria acolo unde te regăsești pe scara socială. S fii un bun romn este să-i respecți pe cei din jur, să- prețuiești pe cei valoroși, să te ocupi de copiii și de cei în vârstă. Să fii patriot înseamnă să trăiești bucuria de a trăi momentele de sărbătoare alături de toți românii, în comunitatea ta”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

petrosani1decembrie1În viziunea primarului municipiului Petroșani, chiar dacă în zilele noastre mai sunt probleme de tot felul, de la cele economice, sociale, dar și naționale și internaționale, un popor și un stat este puternic, când toți cei care îl formează sunt uniți și sunt de bună credință.

Despre însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie, dar și reverberațiile acesteia în istoria contemporană a vorbit și Mircea Bobora, vicepreședintele Consiliului județean Huneodara. ”Astăzi sărbătorim 98 de ani de când 1228 de delegați au consfințit, prin votul lor, voința ca Transilvania să se unească cu România. Ei au fost susținuți de peste 100.000 de români și menționez acest lucru pentru că meritul unirii Transilvaniei cu România îl are întregul popor român. Poporul a demonstrat, prin atitudinea lui, voința deosebită ca această unitate să devină viabilă, pentru totdeauna. Vreau să vă aduc salutul Consiliului Județean și urările de bine pe care vi le adresează Consiliul Județean Hunedoara dumneavoastră, locuitorilor Văii Jiului și, nu în ultimul rând, vă doresc ca, privind spre viitor să îndrăznim să credem într-o Românie demnă, mândră și înțeleaptă în constelația țărilor comunității europene, din care facem parte”, a spus Mircea Bobora.

De Ziua Națională a României, autoritățile locoale din Petroșani au pregătit și o masă cu mâncare tradițională pentru participanții la această sărbătoare, dar și un specacol folcloric oferit de tineri talentați ai comunității locale din municipiul Petroșani.

ZIUA NAȚIONALĂ LA PETROȘANI / GALERIE FOTO:

petrosani1decembrie6

***

wp_20161201_11_00_09_pro

***

petrosani1decembrie4

***

petrosani1decembrie9

***

petrosani1decembrie8

***

petrosani1decembrie5

***

dsc_0438

***

petrosani1decembrie7