Moș Ștefan, cel mai bătrân salariat din România, premiat de Consiliul Județean Hunedoara

mosstefan3Consiliul județean Hunedoara a decis să-i acorde o distincție și un premiu de onoare celui mai în vârstă salariat cu carte de muncă din județul Hunedoara.

Moș Ștefan, pe numele său întreg Ștefan Gros, are 99 de ani și este angajat al societății Comexim R Lupeni, firmă aparținând omului de afaceri Emil Părău. Moș Ștefan a lucrat o viață înreagă la stână, dar nu a avut carte de muncă niciodată. Visul său a fost să fie și el înscris oficial în câmpul muncii. Așa se face că, în urmă cu 9 ani, când l-a întâlnit pe Emil Părău, care i-a propus să vnă să-i păstorească turmele sale din Straja, Moș Ștefan a avut o singură dorință: să i se facă carte de muncă.

În preajma Zilei Naționale, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis să-l recompenseze pe Ștefan Grosu, ciobanul care păzește turmele din Straja. Cu un an mai bătrân decât Unirea, Ștefan Grosu, la cei 99 de ani ai săi, nu a renunțat nicio clipă la meseria sa fiind la venerabila sa vârstă un muncitor cu carte de muncă.

mosstefan1”Având în vedere performanţa remarcabilă a domnului Ştefan GROS, acesta este cel mai vârstnic salariat din România, un model de putere de muncă, de caracter, precum şi un exemplu pentru comunitate, am propus colegilor din Consiliul județean Hunedoara acordarea Diplomei de “EXCELENŢĂ”, precum şi a unui premiu simbolic de 1.000 lei, sumă ce se va aloca de la bugetul judeţului Hunedoara, pentru că am convingerea că domnia sa este un model pentru noi toți”, a decarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Ștefan Grosu a fost recompensat la începutul ședinței ordinare de azi, 29 noiembrie 2016, a CJ Hunedoara cu o diplomă și un premiu în valoare de 1.000 de lei. Acesta a fost prezenta la tribuna ședinței de Consiliu județean de la finele lunii noiembrie.

Moș Ștefan a fost distins anul acesta, în luna februarie și cu un ”Premiu Special” la Gala Premiilor Exclusiv, eveniment organizat de grupul nostru de presă.