Traian Băsescu și Partidul Mișcarea Populară au un proiect de țară: România Mare și prosperă!

basescu1”Entuziasm, bucurie şi convingerea unui rezultat bun la alegerile din 11 decembrie.” Cu aceste cuvinte a descris președintele PMP, Traian Băsescu întâlnirea cu simpatizanții acestei formațiuni politice din această seară, de la Hunedoara.

Fostul Președinte al României le-a vorbit hunedorenilor despre proiectele politice ale PMP în viitoarea legislatură parlamentară și despre rolul pe care Partidul Mișcarea Populară și l-a asumat pentru a susține un proiect de țară care are ca scop Unirea cu Republica Moldova și prosperitatea tuturor românilor.

Partidul Mişcarea Populară consideră că natalitatea, sănătatea şi educaţia sunt trei priorităţi ale României, deoarece fără rezolvarea acestora ţara nu va avea viitor, a declarat preşedintele PMP Traian Băsescu. ”Prima mare problemă cu care se confruntă România o reprezintă natalitatea. Dacă lucrurile vor continua să evolueze ca şi până acum, în 2050 vom fi doar 16,5 milioane, ceea ce înseamnă că va trebui să importăm forţă de muncă din Asia, din ţările arabe, de oriunde. Este foarte bine că s-a revenit la indemnizaţia de 85% din ultimul salariu pentru tinerele mame, dar acest lucru nu rezolvă problema, deoarece după concediul de maternitate nu au unde să ducă copiii, deoarece nu avem creşe şi grădiniţe destule. Acestea trebuie înfiinţate pe lângă primării. Este singura soluţie pentru a stimula mamele şi tinerele familii. Dacă nu ai o creşă, îţi dai tot salariu pe o bonă. La ora actuală avem 430 de copii la un loc în creşe”, a afirmat Traian Băsescu.

basescu3

În opinia preşedintelui PMP o a doua mare problemă o reprezintă educaţia, având în vedere analfabetismul funcţional, care este de 42% la copiii de 15 ani. ”Degeaba avem o Lege a educaţiei, dacă în interiorul ei se menţine sistemul de predare automatist. Modul de predare trebuie schimbat profund, iar în procesul de predare trebuie antrenat şi copilul. Trebuie făcut un parteneriat dascăl-copil, pentru ca elevii, copiii noştri, să şi gândească. O altă problemă a educaţiei o reprezintă abandonul şcolar, care a ajuns la 19,1%, în cea mai mare parte copii care provin din familii sărace. Împotriva acestui fenomen există o singură soluţie: focusarea corectă a ajutoarelor sociale către familiile sărace”, a precizat preşedintele PMP.

basescu5
Potrivit lui Traian Băsescu, este nevoie de creşterea alocaţiilor de la stat pentru familiile cu mulţi copii şi condiţionarea acordării ajutoarelor sociale pentru copii de prezenţa la şcoală.

În ceea ce priveşte sănătatea, Băsescu spune că spitalele ar trebui transformate în fundaţii ale statului, ceea ce le-ar permite acestora să se modernizeze. ”Propunerea noastră este ca spitalele să se transforme în fundaţii ale statului, iar medicii să fie plătiţi pe contract cu spitalul, funcţie de prestaţia lor. Pentru o operaţie de apendicită, de exemplu, să primească 200 euro, iar pentru o operaţie pe cord 10.000 euro. În plus, sistemul pe care noi îl propunem este să se introducă competiţia între spitale, respectiv Casa de Sănătate va aronda asistaţii ei în funcţie de performanţa spitalelor”, a explicat Traian Băsescu.

basescu4

Traian Băsescu a apreciat, în discursul său, că PMP propune în județul Hunedoara o listă de candidați cu oameni remarcabili. Candidaţii Partidului Mişcarea Populară la Camera Deputaţilor sunt: Vochițoiu Haralambie, Roncioiu Cosmin Alin, Brate Doina Mihaela, iar, pentru Senat, Nica Petre. El i-a invitat pe hunedoreni să le acorde acestora ”ceea ce merită” și anume votul pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile din 11 decembrie 2016.

Câteva mii de oameni au participat astăzi la Hunedoara, la mitingul de susținere al candidaților PMP Hunedoara care a avut loc în prezența președintelui PMP Traian Băsescu. la eveniment au mai participat și alți lideri ai PMP, precum și europarlamentarul hunedorean Siegfried Huneodara.