Zi de muzică folk și poezie, în festivalul generației în blugi, la Vulcan

te-salutMunicipiul Vulcan devine astăzi o veritabilă Capitală regională a muzicii folk. Aici debutează, de la ora 10,00 o nouă ediție – a IV-a – a festivakului-concurs regional de muzică folk și poezie intitulat ”Te salut generație-n blugi !”

Inițiat de prof. Dana Tacea și Elisabeta Rovinar drept un tribut adus poetului Adrian Păunescu, cel care a inspirat muzica unei noi generații, festivalul ”Te salut generație-n blugi !” a devenit, în scurt timp, un reper pe harta artistică și culturală din județul Hunedoara.

”Proiectul nostru își propune să promoveze muzica folk în rândul tinerei generații, oferindu-i posibilitatea de a se afirma prin intermediul literaturii și muzicii”, spune prof. Dana Tacea, organizatorul acestui eveniment.

Tot de la Dana Tacea am aflat că, în acest an, concursul „Te salut, generație în blugi!” se va desfăşura pe trei secţiuni și anume:

afis-generatie-in-blugiI. Secţiunea I – RECITARE – din opera poetului Adrian Păunescu
Învățământ liceal
II. Secţiunea a II-a – INTERPRETARE MUZICĂ FOLK – INDIVIDUAL
Învățământ primar
Învățământ gimnazial
Învățământ liceal
III. Secţiunea a III-a -INTERPRETARE MUZICĂ FOLK – GRUPURI
Învățământ primar
Învățământ gimnazial
Învățământ liceal
La secțiunile de interpretare sunt așteptate și creațiile proprii!
PREMIILE CONCURSULUI:
MARELE PREMIU (TROFEUL FESTIVALULUI) – se acordă concurentului care a obţinut cea mai mare medie din concurs;
PREMII SPECIALE: CEA MAI BUNĂ VOCE ȘI CEA MAI BUNĂ CHITARĂ
PREMIILE I, II, III și Mențiuni pentru fiecare secţiune, în funcţie de mediile obţinute.

În cadrul festivalului concurs de la Vulcan, care este găzduit de sala Cinematografului ”Luceafărul” vor susține recitaluri extraordinare artiști consacrați ai folkului românesc, dintre care amintim aici pe: Ionuț Mangu, Cătălin Stepa, Florin Camen, Florentin Budea, Adi Cîmpeanu, Emil Horvath. De asemenea, în spectacol va fi prezent și actorul Mihai Sima, de la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Participarea publicului la acest festival este gratuită și binevenită.