PNL Vulcan – pol de unitate al liberalilor din Valea Jiului

vulcanpnl4Campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an a demonstrat, o dată în plus, dacă mai era nevoie, că PNL a devenit un partid politic important pe scena politică a municipiului Vulcan. Astfel, o bună parte din întâlnirile majore de campanie ale candidaților propuși de PNL Hunedoara pentru alegerile legislative au avut loc la Vulcan, în organziarea PNL Vulcan.

În același trend s-a înscris și întâlnirea de vineri 2 decembrie, a birourilor politice locale ale liberalilor din toată Valea Jiului care s-au adunat la Vulcan pentru o întâlnire cu Ludovic Orban, unul din liderii liberali marcanți ai PNL. Alături de Ludovic Orban, au mai fost prezenți la întâlnirea de la Vulcan a libealilor Văii Jiului, Florin Roman – președintele PNL Hunedoara, care s-a aflat la Vulcan pentru a doua oară în mai puțin de o lună, fapt care certifică încrederea pe care acesta o acordă conducerii noi a PNL Vulcan, în  mod special președintelui Dan Marinescu, pe care același Florin Roman l-a convins să revină în rândul liberalilor și să refacă organizația vulcăneană.

Prin organizarea ireproșabilă a acestei întâlniri, Dan Marinescu a transmis semnalul de unitate între organizațiile din Valea Jiului, mulțumindu-i totodată lui Ludovic Orban pentru că a revenit la Vulcan și că este alături de liberalii din Valea Jiului. “Îi multumesc domnului Ludovic Orban că a revenit alături de noi, la Vulcan, așa cum îi mulțumesc și domnului președinte Florin Roman pentru susținerea acordată. Ne-am adunat, printre altele, aici și pentru a transmite un semnal de unitate cârcotașilor care susțin contrariul și să le arătăm că uniți suntem mai puternici, pentru că asta pe ei îi sperie. PNL este tot mai aproape de cetățeni și asta se resimte în toată Valea Jiului. Trebuie să forțăm aducerea de investitori în Valea Jiului, chiar dacă adversarii noștri politici, din PSD, nu vor acest lucru. Oamenii trebuie să înțeleagă că numai printr-o creștere economică reală putem mări atât pensiile cât și salariul minim, nicidecum prin ajutoare sociale. Oamenii trebuie să știe că PNL a dublat alocațiile pentru copii și a mărit indemnizațiile pentru mame, lucruri deja concrete și resimțite în rândurile românilor și oamenii trebuie să știe că PNL dorește scoaterea impozitării pensiilor impusă și votată de PSD, pentru că nu este normal să pui impozit pe impozit. România Înainte!”, a declarat Dan Marinescu, președinte PNL Vulcan.

pnlvucan3Liberalii au dezbătut, în prezența liderilor prezenți la această ântâlnire, și strategiile de campanie pentru ultimele zile ale acesteia. Marinescu spune că PNL va încheia o campanie curată, în limită bunului simț, și că sb nici o formă, nu se va recuge la minciuni (așa cum, în opinia acestuia, fac cei din PSD),  ci liberalii doresc să vina în față oamenilor cu lucruri concrete.

În cele 3 luni de zile de când Dan Marinescu a preluat președenția organizației PNL Vulcan, acest fapt s-a simțit  și în comunitatea locală, dar și în rândurile liberalilor care sunt tot mai mulți de la o zi la alta. La fel, opoziția liberală în Consiliul Local este simțită la fiecare ședința. Marinescu promite o politică liberală pentru cetățeni și, după cum se vede, asta a făcut până acum. Liderul liberal a fost prezent și la ultima ședința de Consiliu Local în care a fost validat noul consilier liberal. El le-a cerut colegilor săi consilieri să susțină intervențiile vulcanenilor în privință termoficării pentru locatarii din blocurile G8 și G10, a instituțiilor de învățământ dar și să ceară explicații autorităților cu privire la reclamațiile părinților care au venit că să audă chiar de la primar de ce nu le este permis copiilor lor, contra cost, firește, să-și tină antrenamentele în sală de sport din Cocoșvar, în timp ce alții își desfășoară deja activitatea acolo.

Prin toate aceste acțiuni, dar și prin intervențiile consilierilor PNL din ultimele 3 luni de zile, putem spune că Dan Marinescu demonstrează că este un lider politic care a reușit să relanseze organizația locală a PNL Vulcan în prim-planul scenei politice din Valea Jiului.  Acum, rămâne de văzut dacă și vulcanenii vor aprecia această schimbare în bine la votul din 11 decembrie. În acest scop, filiala PNL Vulcan îl susține pe Adrian David pentru funcția de senator.

pnlvulcan1