Datoriile CEH către Apa Serv lasă minerii fără apă potabilă

apaservComplexul Energetic Hunedoara a acumulat datorii de aproape 3 miliarde de lei vechi către operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din Valea Jiului.

Conducerea Apa Serv a încercat rezolvarea pe cale amiabilă a acestei situații, solicitând cndcerii CEH asumarea unui angajament de plată a datoriilor. În aces sens, ASVJ a transmis o notificare către CEH încă din 9 noiembrie. Pentru că nu a primit nici un fel de răspuns, directorul general al Apa Serv, Costel Avram, a dispus sistarea furnizării apei potabile la sediul administrativ al CEH și la Hotelul Onyx, aflat în administraea companiei.

Nici aceste măsuri măsuri nu au avut vreun rezultat, astfel încât Apa Serv a fost pusă în situația de a lua o măsură radicală, respectiv oprirea furnizării apei potable la toate subunitățile din cadrul CEH. Măsura a fost instituită din cursul acestei săptămâni și nu va fi ridicată decât dacă responsabilii CEH vor asuma un program de reeșalonare la plată a datoiilor sau dacă instanța va dispune, săptămna viitoare, reintrarea CEH în insolvență.

avram asvj”Nu a mai venit nimeni să facă o eșalonare și acesta este motivul pentru care, începând de vineri, Complexul Energetic Hunedoara va fi debranșat de la rețeaua cu apă. Toate subunitățile lor, aste și din cauza indiferenței conducerii societății. Am primit o adresă de la CEH  prin care mi s-a atras atenția că de ce nu am oprit apa și la celelalte subunități. Adică de ce nu am oprit apa la unitățile miniere, la mineri. Toate telefoanele au fost date pentru branșarea Hotelului Onix și nu pentru mineri”, a declarat Costel Avram, directorul general Apa Serv.

Acesta mai spune că nu a vrut să aibă de suferit muncitorii şi a sperat că şefii companiei energetice vor încerca să mai plătească din datorii. „Şi noi avem peste 500 de angajați, oameni de care mai depind şi alte suflete şi nu putem să-i lăsăm fără venituri. Dacă ei au dus CEH-ul în groapă, nu-i putem lăsa să ne tragă şi pe noi. Ei trebuie să plătească serviciile de care au beneficiat la fel cum fac toți oamenii de bună credinţă din Valea Jiului”, a mai spus Avram.

Conducerea CEH-ului prin directorul adjunct, Petre Nica spune că debranșarea subunităților miniere nu va afecta producția, pentru că minele au rețea proprie de apă industrială.