Proces suspendat în dosarul cererii de insolvență depusă de Complexul Energetic

cehTribunalul Hunedoara a decis marți să suspende procesul în care Complexul Energetic Hunedoara a solicitat intrarea în insolvență, cauza urmând să fie judecată după ce Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunța asupra unui apel formulat de Sindicatul „Noroc Bun” de la Mina Livezeni.

„Cauza a fost suspendată până la soluționarea apelului având ca obiect respingerea cererii de intervenție în nume propriu formulată de Sindicatul Noroc Bun”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Sindicatul „Noroc Bun” a fost nemulțumit că la termenul trecut, din 19 decembrie, Tribunalul Hunedoara a respins o cerere de intervenție formulată în nume propriu, ce fusese depusă la dosarul prin care CEH a solicitat intrarea în procedură de insolvență. Pe cale de consecință, sindicatul a atacat hotărârea cu apel, acesta urmând să se judece, conform procedurilor, la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Alba Iulia.

Cu datorii care depășesc 1,5 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență, echipa managerială apreciind, în mai multe rânduri, că procedura menționată este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.

În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.

AGERPRES