Ce atribuții au noii parlamentari de Huneodara

parlamentParlamentarii din noul Parlament al României și-a împărțit responsabilitățile pe care le vor avea în cele două camere legislative, în următorii 4 ani. În ceea ce privește cei 9 parlamentari de Hunedoara, activitatea acestora în Senat și Camera Deputaților, aceasta se va desfășura în cadrul unor importante comisii permanente ale Parlamentului.

Astfel, la Senat, Viorel Sălan (PSD) a fost desemnat vicepreședinte al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în timp ce Cornel Cristian Resmeriță (senatorul PSD din Valea Jiului) va activa ca membru în Comisia pentru mediu.  La rândul ei, senatorul PNL Eleonora Carmen Hărău  este vicepreședinte al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, dar și membru în cea pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. 

Similar, la Camera Deputaților, Laurențiu Nistor (PSD) este vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului iar Natalia Elena Intotero (PSD) este vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă. Deputatul  Ilie Toma (PSD) va activa ca membru al Comisiei pentru industrii și servicii, iar Lucian Ovidiu Heiuș (PNL) în cea pentru buget, finanțe și bănci, în timp ce Petru Sorin Marica – la cea pentru administrație publică și amenajarea teritoriului. Reprezentantul ALDE Huneodara în Camera Deputaților, Marius Gheorghe Surgent, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.