Revelion cu peste 10.000 de turiști în stațiunea Straja

strajaPeste 10.000 de turiști s-au aflat luni în stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara, din cauza aglomerației, salvamontiștii confruntându-se cu probleme la evacuarea persoanelor care au suferit diverse traumatisme pe pârtii.

„În cursul zilei de luni au avut loc mai multe accidentări pe pârtiile de schi, în cazul a șase persoane fiind nevoie de intervenția ambulanțelor SMURD. Din păcate, ambulanțele nu au putut urca de fiecare dată până în stațiune, din cauza mașinilor care au fost parcate pe ambele sensuri ale drumului. În trei dintre cazuri, am transportat victimele cu ATV-urile până într-un loc în care unde au putut ajunge echipajele SMURD”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Majoritatea accidentelor au constat în fracturi de mâini sau picioare, traumatisme toracice, lombare sau craniene. Cea mai gravă accidentare a fost consemnată în cazul unei schioare, care a suferit o hemoragie puternică în urma unei lovituri pe pârtie.

Din cauza aglomerației, au fost momente în care turiștii au așteptat și câte o jumătate de oră la rând ca să poată urca cu telegondola în Straja.

Salvamontiștii se așteaptă ca în zilele următoare în Straja să mai rămână la schi circa 5.000 de persoane. Șeful Salvamont Straja îi sfătuiește pe turiști să-și lase mașinile în parcarea de la stația de plecare a telegondolei sau la intrarea în stațiune.

AGERPRES