Laurențiu Nistor: „Situația CEH este și va fi în atenția noastră”

laurentiu nistorAvând în vedere că în spațiul public au apărut o serie de speculații potrivit cărora PSD nu ar fi interesat de situația Complexului Energetic Hunedoara și că ar susține echipa de conducere numită de fostul guvern la conducerea acestuia, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, președintele Organziației județene a PSD Hunedoara face precizarea că aceste acuzații sunt lipsite de orice temei. Acesta apreciază că aceste opinii par a veni din partea unora care nu vor să înțeleagă că nu mai suntem în campanie electorală. ”La această dată, România are un guvern condus de premierul Grindeanu, susținut de PSD și ALDE, care a început să pună în practică toate măsurile economice și sociale promise în campania electorală. Iar situația Complexului Energetic Hunedoara și soluțiile ce trebuiesc găsite de urgență pentru redresarea economică a acestuia, se află pe lista de priorități a guvernului”, spune Laurențiu Nistor.

Acesta apreciază totodată că, în calitatea sa de deputat și de președinte al PSD Hunedoara, poate da asigurări opiniei publice că deja au avut mai multe discuții cu primul ministru Sorin Grindeanu legate de situația Complexului Energetic și s-au primit asigurări că se lucrează la un set de măsuri care să remedieze dezastrul generat de conducerea CEH numită de guvernul tehnocrat.

În acest context, primul pas făcut de premierul Grindeanu a fost numirea lui Doru Vișan, un profesionist desăvârșit în domeniul energetic, pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei. Astfel, fostul director al termocentralei de la Paroșeni, are ca responsabilitate directă domeniul minerit și energie. ”Și, pentru a evita alt gen de speculații, fac precizarea că nu PSD Hunedoara numește directori în conducerea CEH Hunedoara! Există un guvern care, prin miniștrii săi, se ocupă de aceste numiri!”, spune Nistor.

”Vrem însă să fim cât se poate de clari în anumite privințe. PSD Hunedoara a solicitat guvernului Grindeanu înființarea unei comisiii guvernamentale care să analizeze dezastrul produs de conducerea tehnocrată a CEH și să-i tragă la răspundere pe vinovați! De asemenea, așteptăm ca premierul Grindeanu împreună cu ministrul Energiei să găsească cele mai bune soluții pentru numirea unor profesioniști la conducerea CEH care să implementeze cît mai repede măsuri pentru salvarea Complexului și implicit a miilor de locuri de muncă. Dorim să vă asigurăm însă că PSD Hunedoara acționează cu convingerea că România are în continuare nevoie de cărbune și de energie în sistem termo, așa cum s-a demonstrat cu prisosință în prima lună a anului 2017”, se mai arată în declarația de presă a deputatului Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.