Deputatul liberal Florin Roman crede că majorarea salariilor în educație este o păcăleală marca PSD

florin-roman-pnl”Majorarea salariilor în educație cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2017, se dovedește a fi  o mare păcăleală a PSD. Salariații din educație încep să simtă pe pielea lor că între promisiunile PSD  din campania electorală și realitatate există o mare diferență. Practic, guvernul PSD dă cu o mână și ia cu alta, iar angajații din acest sector nu beneficiază de majorările salariale promise cu dărnicie”, spune preșeidntele PNL Hunedoara, deputatul Florin Roman, într-un comunicat de presă transmis redacției.

Acesta explică faptul că, în concret, salariul de bază în educație a crescut cu 15%  de la 1 ianuarie, dar sporurile nu se calculează raportate la noul salariu de bază, ci la cel vechi, dinainte de majorări. Plafonând aceste sporuri la nivelul lunii decembrie, creșterile salariale nete ajung undeva între 6-10%. Adică, în opinia liderului liberal, departe de cele 15 procente promise de PSD pentru a câștiga voturi în campania electorală.

Roman subliniază totodată că  ,,Hotărârea nr. 38/27 Ianuarie 2017-  pentru aplicarea prevederilor art. 3^4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare,, nu prevede nimic în legătură cu aceste sporuri, iar guvernul  a ales varianta cea mai convenabilă, plafonându-le la nivelul anului trecut.

”Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Muncii să explice public de ce majorările salariale promise sunt mult diminuate și cum va rezolva problemele sutelor de mii de angajați din învățământ nemulțumiți de această situație”, mai spune Florin Roman în comunicat.