Proiectele pentru tineret nu par a fi pe agenda autorităților publice în anul 2017

niloranAsociația Niloran, una dintre cele mai cunoscute organizații de tineret din Valea Jiului, a continuat și săptămâna aceasta demersurile prin care solicită autorităților locale să cuprindă în bugetele pe anul 2017 sume de bani având drept destinație finanțarea unor proiecte destinate tinerilor.
Potrivit președintelui Asociației Niloran, Nicu Tașcă, îngrijorător este faptul că multe autorități locale fac ”ureche surdă” în fața acestui demers. Nicu Tașcă spune că, până acum, doar o singură administrație i-a lansat o invitatie la dialog pe acestă temă. ”Suntem îngrijorați de lipsa de reacție a autorităților în urma demersului nostru. O singură administrație ne-a adresat o invitație la dialog pe acestă temă. În rest, e liniște. O liniște mormântală, ceea ce nu pare să fie de bun augur. Noi sperăm ca demersurile noastre să fie ascultate și în bugete să se regăsească sume pentru proiecte de tineret. Problemele tinerilor ar trebui să figureze printre primele locuri pe agenda primarilor, indiferent de localitate. Doar cu o preocupare serioasă și constantă față de tineri putem spera că vom putea mai apoi să ne bazăm pe ei pentru a ajuta la dezvoltarea comunităților. Altfel, lucrurile vor sta ca și până acum, iar rezultatul lipsei de preocupare serioasă îl știm. Sigur că nu este suficient să ai sume pentru astfel de proiecte, trebuie să îți alegi și parteneri de calitate, astfel încât să se vadă ceva după realizarea acestora”, a declarat Tașcă.
Asociația Niloran a realizat în ultimii doi ani o serie de proiecte de educație non-formală la care au luat parte peste 1500 de tineri din județul Hunedoara.